DOSTA MU JE SJENE

Suprug danske kraljice ne želi biti pokopan uz nju

03.08.2017.
u 20:38

Duboko nezadovoljan što je uvijek u sjeni svoje supruge, 83-godišnji princ je odlučio da nakon smrti neće počivati uz svoju životnu družicu koja se "složila" s tom odlukom, rekla je za dnevni list BT ravnateljica tiskovnog ureda kraljevske palače Lene Balleby.

Suprug danske kraljice Margarete II., princ Henrik koji je francuskog podrijetla, ne želi nakon smrti biti pokopan uz svoju suprugu, priopćila je u četvrtak kraljevska palača.
 

Duboko nezadovoljan što je uvijek u sjeni svoje supruge, 83-godišnji princ je odlučio da nakon smrti neće počivati uz svoju životnu družicu koja se "složila" s tom odlukom, rekla je za dnevni list BT ravnateljica tiskovnog ureda kraljevske palače Lene Balleby. Odgovarajući na upit AFP-a, glasnogovornik palače je potvrdio informacije lista ne navodeći druge pojedinosti. Odluka princa Henrika, koji nikada nije stekao naslov i dužnost koje je želio, povezana je s činjenicom da u životu nije bio jednak sa svojom ženom, pa ne želi to biti ni nakon smrti, obrazložila je Balleby. Henrik nikada nije skrivao nezadovoljstvo zbog toga što nije stekao naslov kralja i to ga je zadnjih godina sve više frustriralo, dodala je. Premda je odbio počivati uz suprugu u kraljevskoj grobnici u katedrali u Roskildeu, gdje se po običaju ukapaju kraljevski parovi, princa će pokopati u Danskoj. "Voli Dansku i više od 50 godina je radio za Dansku. Princa će zato pokopati u Danskoj".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije