SVAKA IMA ZNAČENJE

Što se krije iza tetovaža poznatih Hrvata? Nekada su bile tabu, a sada ih ponosno pokazuju

Foto: Instagram
1/5
19.08.2019.
u 21:28

Nema ništa gore u životu nego biti običan - složili bi se mnogi, pa tako i mladi tenisač Borna Ćorić, kojemu ova rečenica od 18. godine krasi desni biceps. 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Dok su prije samo nekoliko desetaka godina tetovaže bile karakteristične za pripadnike problematičnih društvenih skupina, danas se na njih ne gleda kao na nešto negativno. Tetoviranjem različitih motiva žene i muškarci pokazuju svoju ljubav prema određenom predmetu, knjizi, filmu, dragoj osobi ili čak i kućnom ljubimcu.  

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Poznati hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka među brojnim tetovažama na svome tijelu ima i onu posvećenu njegovu omiljenom ljubimcu, psu Oskaru. Njegov suigrač Dejan Lovren svoje je tetovaže posvetio obitelji, a uz imena i datume rođenja svojih najbližih odlučio se i za jedan vjerski motiv.

Leđa nogometaša Šime Vrsaljka pravo su umjetničko djelo.  Uz motiv posljednje večere, na sredini leđa ima istetoviranu ženu s djetetom u naručju, okruženu anđelima, a nasred prsa ima i veliku tetovažu križa. Neke od poznatih Hrvatica pokazuju da i na ženskom tijelu velika tetovaža može biti itekako privlačna.  

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Pjevačica Žanamari Perčić na nozi ima veliku tetovažu ruže, dok joj leđa krasi još jedna ruža, ali s krilom. Lijepa pjevačica priznala je da se na nju odlučila nakon posjeta Los Angelesu te da je podsjeća na njezinu majku Ružicu. Za veliku tetovažu odlučila se i Ella Dvornik. Tetovažu na leđima posvetila je pokojnom ocu, legendarnom Dini Dvorniku, koji je volio taj crtež. 

Za razliku od Žanamari i Elle, radijska voditeljica Ecija Ivušić za sada ima samo manje tetovaže koje je posvetila samoj sebi. Jedna od njih je na zapešću, gdje ima istetovirano LA, a voditeljica je u jednom svom intervjuu objasnila da nije riječ o inicijalima, već o kratici za 'Love addict', jer bez ljubavi ne može. Iza uha ima tetovažu kraljice srca, a na lijevoj ruci tetovažu vječnog sna, koji predstavlja njezin san koji želi ostvariti.  

Pjevačica Nives Celzijus tetovažu je posvetila sada već bivšem mužu, nekadašnjem nogometašu Dini Drpiću, a nalazi se na donjem dijelu trbuha. Natpis na španjolskom "Propiedad de Dino", značenja "Dinino vlasništvo", pjevačica do sada nije uklanjala.  

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Pijanist Maksim Mrvica svojim se brojnim tetovažama i stilom odijevanja izdvaja od ostalih glazbenika. Njegova prva tetovaža bio je veliki violinski ključ na leđima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije