Borba legendarnog pjevača

Stavros iz bolnice dao izjavu za Večernji list: Jako mi je loše

Jasmin Stavros
Marin Tironi/PIXSELL
23.03.2023.
u 11:57

Otkako se medijima u srijedu proširila vijest da Jasmin Stavros (68), jedan od najvećih zabavljača hrvatske estrade, boluje od karcinoma kostiju njegovi brojni obožavatelji, ali i kolege i suradnici zabrinuli su se za njegovo zdravstveno stanje. Teško bolesni glazbenik javio nam se jutros umoran i iscrpljen iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je već nekoliko dana i nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest.

- Taman sam htio ugasiti mobitel da malo odmorim, kada ste nazvali. Otkad je vijest izašla u medijima nije prestao zvoniti. Zvali su me brojne kolege, znani i neznani. Sve zanima kako sam, a osjećam se jako loše - kazao nam je jedva govoreći popularni glazbenik i dodao kako ga svaki dan posjećuju supruga Žarka i sin Milo. 

Unatoč teškim danima koje proživljava i nesnosnim bolovima koje trpi Stavros je bio spreman na kratak razgovor tijekom kojeg nam je otkrio kada je posumnjao da nešto s njegovim zdravljem nije u redu. 

- Krenulo je sve od čira na dvanaestercu. Onda su me operirali u Karlovcu. Nakon toga su ne pustili kući, međutim počela su me konstantno boljeti leđa. Nisam mogao više ništa. Zatim su me odveli u Vinogradsku, gdje su ustanovili da imam rak kostiju - prepričao je u dahu Stavros koji je već krenuo s terapijom protiv opake dijagnoze. 

- Idem na zračenje, ali trenutno ne ide ništa na bolje. Ne znam što će biti ni koja je daljnja faza mog liječenja. Jučer su mi rekli da postoji mogućnost da imam i rak na želucu, ali te rezultate još čekam. Jako me boli, shvatite me, ne mogu ni puno pričati - kazao nam je Stavros prije nego što je ponovno ugasio mobitel kako bi smogao snage da u miru nastavi najvažniju borbu u svom životu - onu za ozdravljenje.

Opaka bolest pjevača je, nažalost, zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros živi na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenju sportom. Od kako je 2008. preselio u mjestašce pored Jastrebarskog, uživa u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno vrijeme je sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić. Stavros je tada iz temelja promijenio život, a prije nekoliko godina za IN Magazin je progovorio o tome.

- Moram priznati, bilo je perioda kad sam ja isto uzimao opijate, kad sam uzimao alkohol, moram priznati, da lažem, nema smisla! Onda sam vidio da moji prijatelji umiru kraj mene, ja sam dotakao dno života! Baš sam bio u toj jednoj fazi životnoj i onda sam rekao stop! Više toga nema. U to vrijeme nije bilo pomoći nekih komuna, da ti netko pomogne, tad sam se morao vaditi sam - prisjetio se je Jasmin tada.

Već dugo mu vjera puno znači u životu i na nju se najviše oslanja. - Puno stvari mi se dogodilo u životu baš uz tu krunicu. Žena i ja smo bili na moru, u našoj kući, svaki dan smo molili krunicu milosrdnog Isusa i u tri sata smo odlazili do jedne kapelice gdje je bio jedan ogromni teren. Kao da je to bila Božja providnost, mi smo to našli, kupili, uredili, doveli u kulturu, napravili sebi kuću. Ta krunica bila je povezana s tom kućom, koja nam danas deset puta više znači nego kuća kraj mora - otkrio je pjevač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije