PONOSNA NA SEBE

Starenje sa stilom: Paulina (57) definitivno ne izgleda kao baka

Paulina Porizkova
Instagram
08.07.2024.
u 20:54

Paulina Porizkova, bivša ikona manekenske industrije, izgleda fantastično i u zrelim godinama te se zalaže za 'body-positivity'. Starenje prihvaća na prirodan način

Bila je zvijezda tijekom devedesetih te se osim na pisti, pojavila i u nekoliko filmova. Paulina Porizkova rođena je 1965. godine, a karijeru modela započela je s 15 godina te krasila niz naslovnica velikih modnih magazina. No s vremenom je prestala raditi u svijetu modela da bi se nedavno vratila na scenu i postala aktivistica zdravog starenja te prihvaćanja promjena na tijelu i licu.

Ne bojeći se suprotstaviti društvenim normama, Paulina se bori za iskrenost starenja, umjesto toga da pokušavamo biti vječito mladi. S 57 godina, nerijetko objavljuje vlastite fotografije u badiću, ponosna je na vlastito tijelo i lice iako ono ima niz bora. Kosu ne farba, prirodna je i sijeda, prenosi 24sata.hr

- Ja sam 57-godišnja žena i ponosno nosim bikini. Čini se da ovo društvo ne želi da žene nakon srednjih godina nose bikini, ja se tome protivim - navela je.

 

 

Porizkova je bila 28 godina u braku s Ricom Ocasekom, pokojnim frontmenom kultnog rock benda 'The Cars'. U intervjuu je otkrila da je njihova veza imala uspona i padova te da su bili i odvojeni nekoliko mjeseci tijekom braka.

Iskreno je govorila o izazovima s kojima su se suočavali. 

- Shvatila sam najednom da smo sve manje zajedno, sve manje smo komunicirali, a onda me nekako prestao željeti - rekla je.

Smatrala je da mu se ne sviđa jer stari, pošto je tada bila u ranim 50-im godinama. No i dalje ga je voljela, ostali su zajedno sve do njegove smrti, 2019. godine.

Sada se zalaže za to da žene prihvate sve etape života, pa i starenje, koje će ih neminovno promijeniti. Pritom ne želi nikakve operacije, estetsku kirurgiju i općenito tretmane koji bi je 'pomladili'.

- Želim ostati kakva jesam, i kao starija žena - izjavila je.

Smatra da bore na licu imaju priču.

 

 

- Sviđa mi se da se na mom licu vidi ispisan život - navela je.

Osim svojih osobnih izbora, Porizkova je također naglasila važnost promjene stava društva prema starenju. Pozvala je žene da prihvate svoje godine i budu ponosne na sebe.

- Cilj je da starenje i sve te promjene učinimo normalnim. Ja se trudim, no o tome treba pričati što više žena - izjavila je bivša manekenka.

U svojoj želji za osnaživanjem žena, Porizkova želi transformaciju percepcije i stava društva u vezi s procesom starenja.

Glavna poruka je da svatko, bez obzira na dob i spol, zaslužuje biti slavljen, poštovan i potpuno prihvaćen u društvu.

 

 

Paulina ima dvoje djece s pokojnim suprugom Ricom Ocasekom, Jonathan ima 30, a Oliver 26. No, tu su još 4 sina koje je Ric imao sa svojom bivšom suprugom Susanne. Jedan od tih sinova, Christopher, ima kćer Oliviu, stoga je Paulina i baka, ponosna je na svu djecu i veliku obitelj te je sa svima u dobrim odnosima.

- Starije žene, sa svojom dugogodišnjom životnim iskustvima, posjeduju izuzetnu snagu koja im omogućuje da prihvate starenje s milošću i mudrošću. Ponosne su te uče cijeniti ljepotu koja se krije u njima - zaključila je Paulina, piše nowiveseeneverything.club.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije