MILOŠ BIKOVIĆ

Srpski glumac zbog izjava o Rusiji izbačen iz HBO-ove popularne serije, sada se oglasio i on

miloš biković
03.02.2024.
u 13:42

Srpski mediji nedavno su prenosili vijest o velikom uspjehu mladog glumca Miloša Bikovića. Naime, Biković je dobio ulogu u poznatoj Emmyjem nagrađenoj seriji 'White Lotus' iza koje stoji HBO. Miloš je trebao igrati u trećoj sezoni, što bi bio veliki uspjeh za ovog glumca. No, nakon što je ova vijest objavljena javilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine koje je glumca nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo". Potom su pozvali HBO da izbaci srpskog glumca iz ove popularne serije.

Naime, ono što je Ukrajinu posebno zasmetalo jest video u kojem je Biković označen kao "pobornik genocida" i "inozemni glasnogovornik Kremlja" koji pokazuje glumca koji naizgled podržava rusku okupaciju Krima.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka sveobuhvatne invazije, sada bi trebao glumiti u trećoj sezoni HBO-ove serije ‘Bijeli lotos - piše uz video.

- HBO, je li u redu da radite s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo? - napisali su uz video ukrajinski dužnosnici. Nakon toga se društvenim mrežama krenuo širiti protiv na bojkot nove sezone serije.

Nakon ovih optužbi Ukrajine, HBO je odlučio pronaći drugog glumca. Odnosno, Deadline piše da Biković ipak neće igrati u ovoj sezoni seriji, gdje je trebao igrati manju ulogu gurua sklonog zavođenju. Ova uloga će biti dodijeljena drugom glumcu, a snimanje će uskoro početi u jugoistočnoj Aziji. Povodom ovog razvoja događaja o svemu se oglasio i glumac i to preko priopćenja na društvenim  mrežama.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardirana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželio. Svakim danom je sve više sukoba svuda u cijelom svijetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Volio bih da svi oni prestanu i da pobjedi princip ljubavi. Danas  se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz vanjski utjecaj stvara ozbiljan presedan, bacajući sjenu na suštinu umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umjetnosti. Počašćen sam što sam izabran biti dijelom White Lotusa, televizijske serije koju posebno cijenim, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje sudjelovanje u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim se zahvaliti svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspjeh u novoj sezoni. Usprkos svemu, ja i dalje vjerujem da umjetnost liječi i da može ujediniti čovječanstvo. Stoga će moja uvjerenja i moja posvećenost umjetnosti ostati nepromijenjeni - poručio je Biković.

Podsjetimo, Biković je sada trebao putovati na otoke Koh Samui i Phuket, kao i u Bangkok gdje je planirano snimanje ove serije. Najavljena glumačka postava uključuje Leslie Bibb, Carrie Coon, Dom Hetrakul, Jason Isaacs, Michelle Monaghan, Parker Posey, Natasha Rothwell i Tayme Thapthimthong.

Dodajmo da je Bikoviću od 2019. godine zabranjen ulazak u Ukrajinu, kao i da ima rusko državljanstvo te je primio nagradu od Putina. Glumac često boravi u Rusiji te je glumio i u njihovim filmovima poput filma 'Sluga'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije