ETNOFEST NEUM 2015.

Šojat: Nije mala stvar dočekati dvadeseti rođendan festivala

'BiH,230809. Neum,     Etno festival Mario Zovko i klapa Krs Photo:Stojan Lasic'
Foto: 'Stole Lasic/Vecernji list'
1/4
19.08.2015.
u 10:15

Najpopularniji festival etno glazbe u Bosni i Hercegovini ove godine slavi jubilej - 20 godina postojanja

- Dvadeset godina nije mala stvar kada su u pitanju glazbeni festivali. Samo su rijetki preživjeli, kao što je ovaj naš u Neumu koji ima svoju posebnost. Moram priznati kako Neum diše s ovim festivalom i jako smo zahvalni mještanima, ali i Općini, kao i županiji, na svesrdnoj pomoći i praćenju svih ovih godina. Hvala i našim medijskim pokroviteljima bez kojih se ovakva lijepa slika ne bi mogla poslati u svijet i na koncu svim izvođačima koji su svojim nastupima obilježili ovaj festival - kazao je za portal Večernjeg lista BiH "Vecernji.ba" direktor Etnofesta Neum Tomislav Šojat.

Festival na plaži

Hrvatski glazbeni festival Etnofest u Neumu ove se godine održava jubilarni dvadeseti put. Za dvadesetu obljetnicu organizatori su pripremili retrospektivni program.

- Pripremili smo program pod nazivom 'Zlatna retrospektiva'. Bit će to prilika da publika čuje neke od pjesama koje su obilježile ovaj festival i ljeta koja su ostala za nama.

Etnofest u Neumu se tradicionalno održava prvog vikenda iza Velike Gospe, a ove godine to pada u subotu i nedjelju, 22. i 23. kolovoza. Festivalska pozornica će tradicionalno biti postavljena na plaži ispred hotela Zenit.

Prvog dana odvijat će se smotra folklornih društava i skupina, a 'Zlatna retrospektiva' Etnofesta u Nemu je najavljena u nedjelju, 23. kolovoza, u 20.30 sati uz izravan televizijski prijenos na programu BHT1.

'Večernji list' je i ove godine medijski pokrovitelj ove vrijedne glazbene manifestacije. Jedinog festivala koji izvan granica Republike Hrvatske nosi naziv Hrvatski glazbeni festival.

Etnofest Neum 2015. je, kao i svi prethodni festivali održani u jedinom hercegovačkom ljetovalištu na Jadranu, ujedno najveći izvoznik domaće glazbe.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupit će krema hrvatske estradne scene Mate Bulić, Neno Belan i klapa More, Ana Rucner i Vlado Kalember, Livio Morosin, Vuco, Meri Cetinić, Dražen Žanko, Željko Krušlin Kruška, Dalmatino, Trio Gušt, Alka Vuica, Zdravko Škender, Đuka Čaić, Vlatka Pokos, Dario Plevnik i Ella, Matea Picukarić, Ženska klapa Drača, Karlo Miličević i Dragan Filipović, Ine Tadić i Hercegovački bećari, Goran Škerlep, Marin Previšić i grupa Kamen, te Mario Rucner.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije