Zvijezda ‘Monty Pythona’

Slavni John Cleese dolazi u Sarajevo na 23. SFF

14.07.2017.
u 10:00

“Počasno Srce Sarajeva” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti na 23. Sarajevo Film Festivalu bit će uručeno legendarnom komičaru Johnu Cleeseu. Publika Sarajevo Film Festivala će, nakon svečanosti dodjele nagrade, imati priliku da u okviru Open Air programa pogleda nezaboravnu komediju “Riba zvana Wanda”.

John Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama “Leteći cirkus Montya Pythona” i “Falični pansion” te dugometražnim filmovima “Monty Python i Sveti gral”, “Brianov život po Monty Pythonu” i “Riba zvana Wanda”, priopćeno je iz Sarajevo Film Festivala. Pored rada na komedijama Cleese je sa Sir Antonyem Jayem osnovao tvrtku za poslovnu obuku Video Arts koja je u razdoblju od dvadeset godina postala najveća tvrtka takve vrste izvan Sjedinjenih Država.

Britanski glumac je autor i dviju knjiga u suradnji s psihijatrom Robinom Skynnerom,“Kako preživjeti svoju obitelj” i “Kako preživjeti život”, koje su postale bestseleri.

John je pokrenuo Secret Policeman’s Ball koncerte za Amnesty International i nastavio je humanitarni rad, kao što je The Human Face (2001.) za BBC.

U poznim godinama vrijeme provodi pišući scenarije za filmove, spremajući govore za poslovnu publiku, održavajući seminare o kreativnosti, predavajući na Cornellu i konstruišući virtualnu stvarnost.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije