MICHAEL J. FOX

Slavni glumac koji se godinama bori s Parkinsonovom: 'Teško je, iritantno'

Michael J. Fox
Instagram
09.02.2024.
u 09:42

Sada je gostovao u intervjuu uoči dodjele nagrada BAFTA za koju je nominiran, pa je ispričao svoju borbu s bolešću na koju na neki način gleda i kao dar koji ga motivira za dalje

Glumac Michael J. Fox (62), najpoznatiji po franšizi 'Povratak u budućnost' u kojoj je glumio Martyja McFlya, godinama se bori s Parkinsonovom bolešću i teško se kreće, stoga svaka lijepa vijest ili fotografija obožavateljima izmami osmijeh na lice. 

Sada je gostovao u intervjuu uoči dodjele nagrada BAFTA za koju je nominiran, pa je ispričao svoju borbu s bolešću na koju na neki način gleda i kao dar koji ga motivira za dalje. Naime, otkako mu je dijagnosticirana, Michael neumorno radi na prikupljanju sredstava u pokušaju pronalaska lijeka za Parkinsonovu bolest. Zbog toga je osnovao Zakladu Michaela J. Foxa za pomoć istraživačkim naporima.

''Shvatio sam da to moram pokrenuti i pretvoriti u nešto što će utjecati na druge ljude. Imam Parkinsonovu bolest, borim se s njom. Teško je, iritantno, malo je više nego iritantno, ali za neke ljude ona doista može biti razorna'', rekao je.

Podsjetimo, Michael je simptome ranog početka Parkinsonove bolesti pokazao još 1991. na snimanju filma ''Doc Hollywood'', a liječnici su mu rekli da za nekoliko godina više neće moći raditi. Nakon dijagnoze, počeo je puno piti i pao je u depresiju. Napokon je potražkio pomoć, otrijeznio se i javno otkrio svoje stanje 1998. godine.

''Nisam znao što će mi učiniti, kako će se manifestirati. Nisam znao što očekivati i nitko mi zapravo nije mogao reći što očekivati'', ispričao je. Dodao je i da nitko izvan njegove obitelji nije znao za dijagnozu te je uzimao tablete kako bi sakrio simptome.

Michael i supruga Tracy Pollan (63) postali su prijatelji 1985. kada je Pollan dobila ulogu Ellen, djevojke Alexa P. Keatona kojeg je Fox glumio u "Obiteljskim vezama". Oboje su u to vrijeme izlazili s drugim ljudima, no sudbina ih je opet spojila u drami "Bright Lights, Big City", 1988. godine. I jedno i drugo su bili slobodni i ljubav je planula brzo. U srpnju 1988. su se vjenčali, nakon samo sedam mjeseci veze. U braku su dobili četvero djece koja su danas sva odrasla - sin Sam ima 34 godine, blizanke Aquinnah i Schuyler 28, a najmlađa Esmé 21 godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije