velika humanitarka

Slavna glumica stigla u Grčku kako bi pomogla migrantima

Angelina
16.03.2016.
u 20:48

Dug je red za sendvič i jaje. Bez obzira na sve: blato, mokre šatore, bose noge, tisuće izbjeglica na grčko- makedonskoj granici i dalje čekaju u nadi da će se granica otvoriti.

"Sve što želimo su jednostavne stvari: samo život bez rata. Moj sin od tri godine igra se puškama i oružjem, to su njegove igračke. Želim da moje dijete ide spavati i budi se s normalnim pričama, s glazbom, kao i sva druga djeca."

U Idomeni bi mogla doći i filmska zvijezda, te posebna izaslanica UN- a za izbjeglice Angelina Jolie. Nakon što je jučer bila sa sirijskim izbjeglicama u Libanonu, sada je stigla u grčki Pirej. Odmah je privukla pozornost svih medija, pa se stvorila prevelika gužva.

Poziv na pomoć izbjeglicama uputio je i papa Franjo. "Kako je moguće da tolika patnja može zadesiti nevine muškarce, žene i djecu? A kada pokušaju ući negdje drugdje zatvaraju im vrata. I stoje ondje, na granici jer su mnoga vrata i mnoga srca zatvorena. Današnji migranti trpe hladnoću, glad i ne mogu ući, ne osjećaju da su dobrodošli. Sviđa mi se čuti za narode, vođe koji otvaraju srce i otvaraju vrata!"

Vrata prema Europi čvrsto su zatvorena. Na granicu su poslani i makedonski specijalci Tigrovi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije