Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Severinin odvjetnik: Skrbnica je bila u sukobu sa Severinom, sud ju je trebao izuzeti

Osvrnuo se i na činjenicu kako skrbnica Ana Bokulić koju je sustav dodijelio djetetu dvije godine nije vidjela sedmogodišnjeg Aleksandra i smatra apurdnim što skrbnica koja dijete nije vidjela dvije godine donosi mišljenje kako dijete treba dodijeliti ocu.
30. studenoga 2019. u 20:20 0 komentara 175 prikaza
Foto: Pixsell

Mate Matić, odvjetnik Severine Kojić izjavio je kako su uložili žalbu na privremenu mjeru koju je donio Općinski građanski sud u Zagrebu, a po kojoj će Severinin sedmogodišnji sin živjeti s ocem Milanom Popovićem koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju sina. 

Matić za Slobodnu Dalmaciju kaže kako vjeruje da će se žalba riješiti u okviru tridesetak dana te dodaje kako vijeće odlučuje o hitnosti postupka.

- Po meni bi to trebalo riješiti u okviru tridesetak dana. Međutim, nažalost, praksa pokazuje i druge mogućnosti, jer ta privremena mjera sada kao  rješava situaciju do pravomoćnog okončanja postupka. Čak bih rekao da je ovo prehitan postupak, mi ćemo učiniti sve da napravimo pritisak. - ističe Matić.

Dodaje kako ima i informacije da je ova odluka donesena na temelju poveznica ljudi koji su trebali bit objektivni, a zapravo su bili povezani s drugom stranom.

Osvrnuo se i na činjenicu kako skrbnica Ana Bokulić koju je sustav dodijelio djetetu dvije godine nije vidjela sedmogodišnjeg Aleksandra i smatra apurdnim što skrbnica koja dijete nije vidjela dvije godine donosi mišljenje kako dijete treba dodijeliti ocu.

-  Kasnije smo vidjeli da je ona ušla u direktan sukob sa Severinom jer ju je Severina uvrijedila u jednoj njihovoj komunikaciji e-mailom. To čak i sud zna. Prema tome, kad imate takav odnos i sukob, vi kao sudac morate takvu osobu maknuti iz spisa. Severina je skrbnicu ozbiljno uvrijedila pa smatram da je sud tada morao nju izuzeti i staviti nekog drugog jer objektivno se nije moglo očekivati da će donijeti neku pametnu odluku osim ove koju je izrekla - naglašava Matić.

Izjavio je i kako se čuo s kontra stranom sa željom da pokušaju u interesu djeteta pronaći neko kvalitetno rješenje oko termina koje je majka dobila za viđanje djeteta. Naime, ti termini mogu biti drugačiji ako se roditelji usuglase oko toga.

- Probao bih sada s Popovićem, bez obzira na ratove koje vodimo, postići nekakav zajednički dogovor vezano uz dijete kako bi ono imalo što manje trauma.- kaže Matić naglašavajući kako je dobrobit djeteta najvažnija i zato treba raditi na rješavanju ove situacije.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.