Emmy

Serija 'Igra prijestolja' sinoć ušla u povijest!

Igra prijestolja
EPA
19.09.2016.
u 08:50

Ove godine su prikupili 12 nagrada, što čini nevjerojatnih 38 Emmyja - jedan više od Fraisera koji je do sinoć držao rekord

Šesta sezona hit serije Igra prijestolja (Game of Thrones) 'pomela' je sinoć dodjelu Emmy nagrada te postala serija koja je dobila najviše Emmy nagrada u povijesti dodjeljivanja ove nagrade.

Drugu godinu zaredom osvojili su nagradu za najbolju dramsku seriju, a epizoda The Battle of Bastards, osvojila je nagrade za najbolji scenarij i režiju.

Ove godine su prikupili 12 nagrada, što čini nevjerojatnih 38 Emmyja - jedan više od Fraisera koji je do sinoć držao rekord.

U kategoriji komedije pobijedila je Veep, a među istaknutim serijama svakako je bila i ona The People v OJ Simpson, koja prikazuje suđenje OJ Simpsonu. Nagrade su odnijeli i glumci iz ove serije Sarah Paulson i Courtney B. Vance. 

Rami Malek osvojio je nagradu za najboljeg dramskog glumca, i to za ulogu Elliota Aldersona, paranoičnog i socijalno čudnog hakera u seriji Mr Robot, dok je Tatiana Maslany nagradu za najbolju glumicu dobila zbog uloge u seriji Orphan Black.

Najbolji glumci u komedijama su Jeffrey Tambor (Transparent) i Julia Louis-Dreyfus – petu godinu zaredom – za seriju Veep.

Nastup Jimmyja Kimmela mnogi su ocijenili kao prilično kontroverzan, zbog pojedinih šala, a u bizarnom segmentu, kao vozač limuzine pojavio se i bivši republikanski kandidat za predsjednika Jeb Bush.

Što se tiče produkcije, HBO je ove godine osvojio spektakularna 22 Emmyja, FX je na drugom mjestu s 18 nagrada, duplo više od trećeplasiranog Netflixa, donosi Radiosarajevo.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?