Senad Bašić nakon teške bolesti: Sad sam dobro i vraćam se na scenu

Senad Bašić
Avaz
16.02.2023.
u 19:15

Na upit kako je psihički podnio težak period borbe s bolesti, kratko je rekao: "Tko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro."

Poznati bh. glumac Senad Bašić (62) vratio se na kazališnu scenu.

Iza poznatog glumca je dosta težak period. Bašić se borio s teškom bolešću, bio je u bolnici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao za Dnevni avaz, sve uredu.

- Nisam bio 40 dana na sceni – kaže Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao.

Opravio se i sada nastavlja raditi punom parom.

- Tu su i kazalište i film. „Kralj Tvrtko“ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. „Praznik praznine“ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija „Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)“ scenariste i reditelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku - kaže Senad.

Bolest koju je imao utjecala mu je i na glas, koji je za poziv glumca jako važan. Ali sada se i glas stabilizirao.

- Dobro je, zasad sam zadovoljan - ističe Bašić.

Na upit kako je psihički podnio taj težak period, kratko je rekao: "Tko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro."

Senad je za ulogu u filmu „Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)“ učio i njemački jezik. Velika pomoć u tome mu je bila kćerka, koja već nekoliko godina živi u Berlinu.

- Kćerka, ali i unuka - dodao je Bašić.

Senad Bašić je široj javnosti najpoznatiji iz uloge Faruka u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije