‘U tvoje ime’

Sejo Sexon osnovao tajno udruženje – u novom spotu

04.02.2016.
u 07:00

Novi spot s albuma “Radovi na cesti” grupe Zabranjeno pušenje zove se “U tvoje ime”, a sniman je na trgu istarskog gradića Raša koji je 1937. godine izgradio, a zatim na njemu održao i govor talijanski diktator Mussolini, piše Večernji list BiH. Riječ je o četvrtom spotu s albuma “Radovi na cesti”.

Sejo i ekipa ponovno su na svoj jedinstveni način progovorili o našoj svakodnevici, poigravši se ovog puta s temom tajnih udruženja, ekstremizma i sve prisutnije netolerancije prema drugom i drukčijem. Ovaj trend, koji polako osvaja planet, prikazan je kroz slučaj malog seoskog ugostitelja koji je smislio jedinstven plan kako ostvariti san svakog domaćeg privatnika, a to je da postane veliki biznismen, ali i patriot. Scenarij za spot je napisao Sejo Sexon, a režirala ga Marcella Zanki koja je svoje iskustvo izgradila radeći godinama kao producentica, asistentica režije i kao samostalna redateljica određenih projekata u Urban Jungle produkcijskoj kući, specijaliziranoj za izradu glazbenih spotova najvećim imenima regionalne glazbene scene kao što su Gibonni, Oliver, Majke, Bajaga i Instruktori, Parni valjak, Van Gogh i mnogi drugi. Dobitnica je Gold i Platinum MTV nagrada te nagrade žirija na Split Spot Festivalu za režiju.

Glavni snimatelj na snimanju spota bio je Vanja Vaščarac, na drugoj kameri bio je Dino Senčar, dok je o rasvjeti brinuo Filip Beatović. Montažu i kolorkorekciju potpisuje Sandro Baraba, a o rekvizitima i kostimima brinuo je Branko Trajkov.

Organizator snimanja i producent bio je Dario Vitez, dok je asistent organizatora bio Etijen Santaleza.

Pjesma “U tvoje ime” je prva pjesma na desetom studijskom albumu grupe Zabranjeno pušenje “Radovi na cesti”.

Autori pjesme “U tvoje ime” su Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lović, produkciju potpisuju Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?