15. godišnjica Elementala

Remi: Da sam se rodila prije 50 godina, bila bih na Golom otoku

Elemental
Marko Jurinec/PIXSELL
02.11.2013.
u 16:16

Više ne vjerujem da će neka buduća politička struktura biti bolja od prethodne i luda sam zbog toga. Zato sam odlučila iskoristiti slobodu govora, kaže pjevačica.

Turneju kojom obilježavaju 15. rođendan i promoviraju novi album “U redu je” Elemental je započeo jučer nastupom u splitskom klubu Kocka, a nastavit će dalje po cijeloj regiji. U više od dva i pol sata svirke publici su priuštili glazbeni vremeplov od 1998. kad je bend nastao do danas.

Stres i trema prije nastupa

Vrhunac turneje odigrat će se 16. studenog u zagrebačkoj Tvornici, a dio programa otkrila nam je Remi.

– Na pozornici će nam se pridružiti ljudi koji su obilježili naših 15 godina, gost će nam biti DJ Oli do Boli s kojim smo na početku nastupali, frendovi će nam vrtjeti muziku prije i poslije koncerta, imat ćemo break dancere i ženski zbor “Pičvajz” – u dahu je ispričala Mirela Priselac Remi i priznala nam da ima malu tremu.

Drugi album smo snimali dva puta. Sve smo imali snimljeno na hard disku koji je krepao i sve smo radili ponovno

– Uvijek sam u stresu prije koncerta u Zagrebu ovo je ipak naš grad pa je trema ovdje i najveća – kaže Remi i objašnjava kako je bend nastao:

– Počeli smo kao trojac. Ink, Shot i ja smo se družili i brzo smo shvatili da smo na istoj valnoj duljini i da brijemo na svjesni rep, na pjesme s porukom. Nakon jednog nastupa na Velesajmu smo se zapitali pa zašto ne bismo osnovali bend i tako je sve krenulo. Počeci su bili zabavni, poučni, ali i mukotrpni. Bend je prva dva albuma snimio sam i nije uvijek sve išlo glatko.

– Prva dva albuma radili smo na samplove kod Shota doma kad su mu starci bili na poslu, mi bismo markirali s predavanja i dolazi snimati. Kad smo snimali drugi album, dogodila se neplanirana nezgoda, hard disk na kojem je bio snimljen gotovo cijeli album krepao je i sve smo morali ispočetka – prisjeća se Remi.

S Inkom su se razišli 2002. godine, okupili su bend i odlučili snimiti album koji bi bio cijeli odsviran i tako se rodio album “Male stvari”. Tekstove za pjesme potpisuju Remi i Shot i uvijek u njima od samog početka bez imalo zadrške napadaju korumpirane političke elite, aktualiziraju probleme mladih i društva i ne uljepšavaju uvijek muško-ženske odnose.

Prvo čitanje poezije

– Za neke stvari nemam razumijevanja, više ne vjerujem da će neka buduća politička struktura biti bolja od prethodne i luda sam zbog toga. Zato sam odlučila iskoristiti slobodu govora jer me nitko neće strpati na Goli otok, što bi bio slučaj da sam se rodila prije 50 godina. Sad bih tucala kamenje na Golom – kaže Remi.

Naše stvari navodno se izvode i na vjenčanjima, baš me zanima kako gažerski bendovi repaju

Osim pjesama za bend, piše poeziju, a prvi put pred javnosti svoje je stihove pročitala prije mjesec dana na Književnom salonu u SC-u.

– Nikome nisam do tada čitala poeziju i imala sam dojam kao da imam 15 godina i moram pred razredom čitati zadaćnicu. Čak sam po internetu tražila kako čitati poeziju – kroza smijeh govori Remi.

Za svoje pjesme emotivno je vezana i zato i ne piše za druge izvođače, ali čula je kako neke njene stvari odlično kotiraju na svadbama.

– “Male stvari” i “Romantika” navodno se izvode i na vjenčanjima, baš me zanima kako gažerski bendovi repaju naše stvari – kaže Remi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije