festival u Sarajevu

Slavni Robert De Niro otvorio Sarajevo Film Festival

SFF
12.08.2016.
u 20:50

Najveća filmska smotra u regiji privukla je i brojne gledatelje koji su se okupili oko crvenog tepiha na Festivalskom trgu nadajući se da će napraviti lijepe fotografije i dobiti autograme

"Čast mi je otvoriti 22. Sarajevo Film Festival", riječi su kojima je svjetska glumačka zvijezda Robert De Niro označio početak novog izdanja najznačajnijeg filmskog događaja u ovom dijelu svijeta.

U svom kratkom govoru kazao je da je Sarajevo Film Festival rođen tijekom mračnih i opasnih vremena. Podsjetio je da je 11. rujna 2001. godine napadnut njegov grad New York, nakon čega je on u znak otpora osnovao Tribeca Film Festival. Dodao je da je počašćen što otvara festival u Sarajevu, piše Klix.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra rekao je da nikad nije vidio puniju dvoranu Narodnog pozorišta, koja je bila mjesto svečanosti otvaranja.

Prvog dana 22. Sarajevo Film Festivala uoči otvaranja u Narodnom pozorištu u Sarajevu prodefilirale su broje poznate osobe iz svijeta filma, kulture, showbiza, sporta. No, zasigurno najveća zvijezda je Robert De Niro.

Na crvenom tepihu osim Roberta De Nira pojavili su se i mnogi drugi poznati poput Nataše Janjić, Željka i Jovane Joksimović, američke veleposlanice u BiH Maureen Cormack. Na crvenom tepihu pojavio se i rijetko viđeni bh. poduzetnik Nijaz Hastor, jedan od najbogatijih bh. državljana.

Najveća filmska smotra u regiji privukla je i brojne gledatelje koji su se okupili oko crvenog tepiha na Festivalskom trgu nadajući se da će napraviti lijepe fotografije i dobiti autograme.

Lijepo vrijeme posebno je obradovalo organizatore i goste i omogućilo da modne kreacije osmišljene posebno za ovu priliku zasijaju u punom sjaju.

Svečanost 22. izdanja SFF-a vodit će glumica Alena Džeba, a na festivalu će ove godine biti prikazana ukupno 222 filma iz 61 zemlje. Filmovi su podijeljeni u 18 različitih programa, bit će prikazani na sedam lokacija, a trajanje svih filmova je blizu 200 sati. Gotovo svi filmovi će imati reprize, a SFF u devet dana donosi blizu 500 sati projekcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije