KRALJEVSKA OBITELJ

Princ Harry i Meghan ismijani u seriji 'South Park', zbog čega se šuška i o tužbi kreatorima serije

Princ Harry i Meghan
Profimedia
26.02.2023.
u 12:53

Epizoda popularne serije ismijava princa Harryja i Meghan, a epizoda nosi naslov 'Svjetska turneja privatnosti' ('The Worldwide Privacy Tour'

Američka animirana serija 'South Park' od 1997. godine na zanimljiv način služi se satirom i humorom te tako opisuje situaciju u svijetu. Ovaj oblik humora često nasmije gledatelje, a često se temelji na nekim poznatim likovima te tako privlači pozornost. Ovoga puta uz dvanaestero djece i njihove poznanike u gradić South Park dolaze i članovi kraljevske obitelji, točnije princ Harry (38) i Meghan Markle (41) na čiji su se račun našalili i kreatori ove serije.

Epizoda popularne serije ismijava princa Harryja i Meghan, a epizoda nosi naslov 'Svjetska turneja privatnosti' ('The Worldwide Privacy Tour'). Radnja prati princa i princezu Kanade koji se odluče preseliti u Colorado kako bi se maknuli od medijske pozornosti. Cijelo vrijeme bježe od medija istovremeno privlačeći njihovu pozornost. Tijekom cijele epizode princ i princeza drže natpise 'želimo svoju privatnost' i 'prestanite nas gledati', a i na kuću stavljaju transparente o privatnosti. Aludirajući na Meghanino i Harryjevo gostovanje kod Oprah, princ i princeza dolaze s transparentima. 

- Kad bismo se preselili ovamo, onda bi ljudi mislili da stvarno ozbiljno želimo biti normalni -  kaže princeza shvativši da ih preseljenje u Colorado zbilja udaljava od pozornosti protiv koje se bore, ali ju istovremeno i žude.

U epizodi su jasno vidljive poveznice s Meghan i Harryjem: Kyle se žali svojim prijateljima u školi zbog kraljevskog para u susjedstvu, ponajviše princa koji po cijele dane svira bubnjeve i igra polo na travnjaku ispred kuće, a princ je napisao i knjigu koja nedvojbeno podsjeća na memoare objavljene pred mjesec dana. Pri obraćanju marketinškom stručnjaku u želji da izgrade vlastiti brend, on im govori da mu je princeza već poznata kao 'djevojka iz sestrinstva, glumica, influencerica i žrtva', a prinčev brend temelji na njegovim temeljnim osobinama: 'kraljevski princ, milijunaš, svjetski putnik, žrtva'.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by South Park (@southpark)

 

Nakon emitiranja epizode pojavile su se glasine kako su se Meghan i Harry uvrijedili te da razmatraju i pokretanje pravnog postupka protiv kreatora serija, no njihov glasnogovornik to je demantirao. 

Podsjetimo, Meghan i Harry nakon napuštanja kraljevskih dužnosti i preseljenja u Ameriku, prvo su dali bombastičan intervju voditeljici Oprah Winfrey, a potom je princ još detalja o svom životu iznio u knjizi naslova 'Rezerva'. Memoare je objavio 10. siječnja, a u njima je iznio mnoge šokantne stvari, ali i još više optužbi na račun kraljevske obitelji. U knjizi je pisao o tome kako ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan. Naveo je da se sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine. Imao je vidljivu ozljedu na leđima nakon što ga je princ od Walesa zgrabio za ovratnik i pokidao mu ogrlicu prije nego što ga je srušio na pod. Harry nadalje tvrdi da je William američku glumicu nazvao "teškom", "bezobraznom" i "toksičnom", a na to je Harry uzvratio Williamu kako ponavlja priče i naslove o Meghan koje plasiraju britanski mediji i time je htio dati do znanja Williamu kako sumnja da upravo on plasira medijima takvu sliku o Meghan. U tom trenutku je William poludio i izgubio kontrolu te fizički napao svog brata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije