Obljetnica rođenja

Prije 100 godina rođen legendarni pjevač i glumac Frank Sinatra

Frank Sinatra
12.12.2015.
u 11:44

Sinatra je autor stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova

Prije stotinu godina rođen je pjevač i filmski glumac Frank Sinatra. Sinatra je kao sin talijanskog emigranta rođen u radničkoj obitelji. Kao mladić se počinje baviti glazbom. Postepeno niže uspjehe i privlači pripadnica ljepšeg spola.

Kada je rock glazba preovladala na svjetskoj sceni, krenuo je u filmske vode i dobio ulogu u filmu “Odavde do vječnosti“, za koju osvaja Oscara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine. Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom. 

Autor je stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Svoju je karijeru pokušao okončati 1971. kada je najavio povlačenje, no već 1973. vraća se novim albumom “Ol blue eyes is back”.  

Godine 1980. nastupio je pred 175.000 ljudi u Rio de Janeirou, što ga je dovelo i u Guinnesovu knjigu rekorda. Nemirni duh nije mu dao mira pa je i dugo nakon prvobitne najave mirovine nastupao širom svjetskih pozornica.

Pjesme po kojima ćemo definitivno pamtiti ovog izvrsnog pjevača su: “Strangers in the night”, “Fly me to the moon”, “New York”, “My way”, “Come fly with me”..

Frank Sinatra umro je 14. svibnja 1998. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije