NEIZVJESNOST

Poruka Luke Nižetića Vladi: To nije fer! To tako ne smije biti!

01.04.2020.
u 19:54

Pjevač Luka Nižetić osvrnuo se na mjere Vlade vezane za poduzetnike tijekom pandemije koronavirusa. U objavi na svom Instagramu istaknuo je kako pozdravlja mjeru isplate minimalne plaće za očuvanje radnih mjesta, ali naglasio je i kako takva mjera neće biti dovoljna.

Ističe kako je svjestan da će biti posljedica ove situacije i zna da su neke neizbježne, ali misli da model vladinih mjera ne pomaže previše. - U moru zbivanja oko novonastale situacije koju nam je donijela pandemija, ima nešto što nas mnoge neće zaobići. Direktna i najveća pogođenost realnog sektora ekonomskom krizom, koja se, budimo realni, itekako događa, zahuktava, a koliko dugo će ostati s nama i koliko duboka će biti - taj dio nitko ne može predvidjeti.

Od malih obrtnika, preko ugostitelja, sve do hotelijera, na ovaj ili onaj način snosimo i snosit ćemo posljedice kompletne shut down situacije. Jesmo li je željeli? Nismo. Bismo li najviše htjeli da radimo i stvaramo? Da, naravno! Ali, mi to u ovoj situaciji ne možemo. Štoviše, ne smijemo. Jer je zdravlje ljudi na nultome mjestu i slažemo se da je shut down trenutno nužan. - piše pjevač u svojoj objavi. Ističe kako nitko nije ni priželjkivao ovakvu situaciju niti smo se sami doveli do ovoga i zato apelira: - Ali vratimo se na početak, a taj je da smo direktno pogođeni nečime što nismo željeli, do čega se nismo sami doveli. Nije li onda u takvoj situaciji krajnje nevjerojatno da teret izvanredne situacije u kojoj se nalazimo snosimo sami? Poslovanje je zatvoreno, prihoda nema, ali sva davanja idu i dalje?! Jer, odgoda istih znači upravo to - da teret shut downa snosimo upravo SAMI, ali u nekom kasnijem, odgođenom vremenskom periodu. To nije fer! To tako ne smije biti! Pozdravljam kvalitetnu mjeru isplate minimalne plaće za očuvanje radnih mjesta, no to neće biti dovoljno. Luka na Visu ima restoran Fabriku koju uvijek otvara u kasno proljeće i kao poduzetnik i ugostitelj zna da je ova sezona neizvjesna zbog pandemije koronavirusa.

- Poduzetnik sam. Ugostitelj. Volim svoju Fabriku. Volim Komižu. Volim Vis. Jedva sam čekao okupiti naš tim i zaploviti u novu sezonu, ali što i kako nas čeka ovo proljeće i ljeto, vrlo je neizvjesno. Sada otvoreno pitam - ako je prihod - nula, zašto nisu i svi nameti koji u tom periodu dolaze na naplatu - nula?! I apsurd je da uopće postoji ova borba da nema davanja prema državi dok nema poslovne aktivnosti (opet naglašavam, odlukom države) umjesto da se dogovara model kako poslodavcima nadoknaditi izgubljenu dobit. Naravno da to nitko ne bi očekivao od države, ali onda barem ispunite ovaj minimum. Otpis, ne odgoda. No ono što očekujemo i tražimo je da iskoristimo ovu priliku i napravimo u narednom vremenu društveni reset na svim razinama. Želimo pametnu, sposobnu, efikasnu, brzu i digitaliziranu državu. Želimo bolju Hrvatsku! @vlada__rh Imate priliku, zgrabite je! - poručuje Nižetić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije