u bazilici San Miniato al Monte

Pokopan slavni dizajner Roberto Cavalli, 45 godina mlađa supruga neutješno plakala

pokop Roberto Cavalli
Foto: Profimedia
1/4
15.04.2024.
u 20:18

U bazilici San Miniato al Monte danas je pokopan Roberto Cavalli, slavni dizajner koji je preminuo u 83. godini života.

Od Cavallija oprostila se njegova 45 godina mlađa supruga Sandra Nilsson koja nije skrivala suze te je ljubila njegov kovčeg. Na posljednji ispraćaj su, između ostalih, došla i njegova djeca, bivša supruga Eva Maria i brojne poznate osobe iz Italije.

Dugim pljeskom dočekan je lijes u crkvenom dvorištu opatije. Mrtvačka kola stigla su u San Miniato izravno iz dizajenrovog doma, na brdima južno od Firence, gdje je obitelj tijekom vikenda primila brojne prijatelje i poznanike.

Roberto Cavalli rođen je u Firenci i njegov djed, Giuseppe Rossi, bio je umjetnik i od njega je Roberto naslijedio umjetničku crtu. Cavalli je upisao lokalni umjetnički institut, koncentrirajući se na tekstilni tisak.

U dobi od 32 godine predstavio je svoju prvu kolekciju, a svoj prvi butik otvorio je 1972. u Saint-Tropezu. Cavallijeva modna filozofija je bila: puno glamura i sjaja te i nikada se nije priklonio modnim trendovima, uvijek se ostao vjeran svojim uzorcima, a često je bio na meti kritike jer je u svojim kolekcijama imao modele od krzna i kože.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije