IMALA JE 19 GODINA

Pojavila se Severinina snimka s početka karijere, pogledajte kako je izgledala i što je pjevala

Instagram
14.04.2022.
u 19:25

Pjevačica je nastupila na maturalnom plesu u Drnišu u veljači 1991. godine, kada je imala samo 19 godina, a snimka je objavljena na Facebook stranici "Drniš i oko Drniša".

Na društvenim mrežama osvanula je snimka Severine Vučković (49) sa samog početka njene karijere. Pjevačica je nastupila na maturalnom plesu u Drnišu u veljači 1991. godine, kada je imala samo 19 godina, a snimka je objavljena na Facebook stranici "Drniš i oko Drniša".  Mlada Severina na snimci pjeva "Insieme 1992", pjesmu s kojom je Toto Cutugno pobijedio godinu dana prije na Eurosongu u Zagrebu. Inače, Severinu je za drniški kraj vezana po majci, koja je podrijetlom iz Umljanovića kod Drniša. 

Podsjetimo, pjevačica je karijeru počela  1990. godine, kada je pobijedila na radijskom natjecanju „DemoX“ Radio Zagreba i osvojila snimanje svog prvog LP-a. Srpnja 1990. godine nastupa na Splitskom festivalu s pjesmom „Vodi me na ples“, a krajem godine i na Zagrebfestu s pjesmom „Sklopi oči muzika dok svira“, gdje je osvojila prvu nagradu. Iste godine postaje i voditeljica emisije „Top cup“ na HRT-u, koju je vodila godinu dana, a krajem godine odlazi na prvu turneju po Australiji.

Početkom 1991. godine upoznaje poznatog skladatelja Zrinka Tutića s kojim 1992. godine snima svoj drugi album Severina. S albuma su izdana dva singla „Tvoja prva djevojka“ i „Kad si sam“. Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji "Halo" izašao je prije tri godine . 

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije