popularni alat

Pet Viber funkcija koje su odlične za sve

viber
24.08.2020.
u 08:53

Kada govorimo o alatima za komunikaciju, uz Whatsapp Viber je svakako jedna od popularnijih. On ima i razne funkcije koje su odlične za sve.

1. Grupni audio i video pozivi
Takozvani "konferencijski pozivi" su sve traženiji u posljednje vrijeme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa. Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sugovornika u grupnim audio pozivima, najprije na 10, a potom i na 20 korisnika. Video pozivi takođe sada mogu sadržavati do 20 ljudi.

2. Viber za Desktop
Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korištenje i na računalu. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinkronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumijeva.

3. Kreiranje vlastitih stickera
Koristeći stiker editor funkciju, možete mijenjati oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emoticonima ili drugim stickerima. 

4. Nestajuće/samouništavajuće poruke
Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće/samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese timer na određeni vremenski interval za poslanu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od trenutka kada primaoc pročita poruku.

5. Moje bilješke
Još početkom 2020. godine Viber je predstavio "Moje bilješke". To je posebni odjeljak unutar chatova, u kojima možete kreirati i organizirati svoje obveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?