TVRDE BRITANCI

Ovo je trenutak u kojemu je princ William saznao da mu supruga boluje od raka?

princ William
Oli Scarff/PRESS ASSOCIATION
22.03.2024.
u 21:55

Britanska princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom. Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju.

Daily Mail piše da je princ William saznao za dijagnozu raka svoje supruge Kate Middleton prije komemoracije za svog kuma, grčkog kralja Konstantina, 27. veljače, zbog čega je, razumljivo, odustao od događaja u zadnji tren. Naveo je William tada "osobne razloge" kao razlog nedolaska na komemoraciju, dok je Kensingtonska palača objavila da je Kate "i dalje dobro". U to vrijeme, kraljevski biograf Phil Dampier rekao je za Daily Mail da je "vrlo zabrinjavajuće" što je William preskočio komemoraciju.

Podsjetimo, britanska princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom. Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju. Kate, supruga princa Williama, u objavljenoj videoporuci zahvaljuje svima na podršku nakon operacije i govori kako su "protekli mjeseci bili iznimno teški za cijelu obitelj".

"U siječnju sam bila na velikoj operaciji abdomena u Londonu, a tada nisam mislila da je moje stanje rak. Operacija je bila uspješna, no testovi poslije nje pokazali su prisutnost raka", kazala je britanska princeza i dodala da joj je medicinski tim savjetovao "preventivnu kemoterapiju" na koju je već krenula. Detalji o vrsti raka nisu otkriveni, no Kensingtonska palača objavila je da je sigurno da će se princeza u potpunosti oporaviti.

Kate i William htjeli su zadržati privatnost o njezinoj bolesti do početka školskih praznika njihovo troje djece, desetogodišnjeg Georgea, osmogodišnje Charlotte i petogodišnjeg Louisa. "Trebalo je vremena da se oporavim od velike operacije kako bih mogla započeti liječenje. No, najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji im je primjeren te da im potvrdimo da će sve biti u redu", govori Kate u videosnimci. 

Kate se nije pojavila u javnosti otkad se za Božić pridružila kraljevskoj obitelji na misi. "Nadamo se da ćete shvatiti da mi, kao obitelj, sada trebamo vremena, prostora i privatnosti dok ne dovršim liječenje", rekla je. 

Kate je u videu također zahvalila princu Williamu na podršci koju joj pruža otkako je krenula s liječenjem raka. "Veliki izvor utjehe i sigurnosti pružalo mi je to što je William bio uz mene. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to puno znači'', rekla je princeza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije