izazvala šok

Ovo je najkontroverznija haljina u povijesti dodjele Oscara

04.05.2021.
u 14:50

Iako posljednjih godina, slavne dame često nose oskudne haljine od prozirnih materijala, kada je slavna glumica i pjevačica to učinila prije 52 godine svi su bili šokirani, piše Story.hr. 

Barbra Streisand nikada neće zaboraviti večer kada je prvi put bila na dodjeli najprestižnije filmske nagrade Oscar. Ne samo što je bila počašćena nominacijom u kategoriji najbolje glumice za nastup u filmu 'Smiješna djevojka', 1969. godine već je i osvojila zlatni kipić, ali i zamalo pala na putu do pozornice.

IZVOR: PROFIEMEDIA

No, ta je godina ostala upamćena i po, mišljenju mnogih, najkontrovernijem izdanju na crvenom tepihu. Iako posljednjih godina, slavne dame često nose oskudne haljine od prozirnih materijala, kada je slavna glumica i pjevačica to učinila prije 52 godine svi su bili šokirani.

U to vrijeme, haljine se nisu planirale s timom stručnjaka nekoliko tjedana prije dodjele. Naprotiv, Barbra je u svojoj hotelskoj sobi na raspolaganju imala dva izdanja, a odluku o tome što će nositi donijela je neposredno prije izlaska na crveni tepih. 'Jedna je kombinacija bila vrlo lijepa, ali konzervativna', priznala je 78-godišnja Barbra Streisand W Magazinu, a koja je dvoumila između izdanaj koju je odabrala i kombinezona s plastičnim šljokicama. 

Tu večer, 1969. godine na crveni se tepih pojavila u trapez hlačama kanadskog dizajnera Arnolda Scaasija, koji je bio poznat po glamuroznim kreacijama koje su nosile prve dame i druge slavne dame. U internetskim anketama to je odijelo prozvano ikonsko, legendarno i šašavo, ali je stavljano i na ljestvice najgorih oskarovskih izdanja.

'Nisam znala da će pod svjetlima, odijelo postati potpuno prozirno'. Željela sam kragnu i manđete, što sam imala, a kosa mi je dosezala do ispod brade, jer sam mislila: „Osvojit ću Oskara dva puta u životu, sljedeći put ću biti konzervativnija", priznala je.Tog se obećanja držala i 1977. godine, kada primala svoj drugi zlatni kipić za najbolju pjesmu iz filma 'A Star is Born'.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?