jede čokoladu, pije vino

Otkrivena tajna njezine dijete: Adele je izgubila preko 40 kila

Foto: Instagram
1/2
10.08.2020.
u 09:51

Jeste li ikada čuli za popularnu dijetu 'Sirtfood'? Uz dijetu Sirtfood, mogli biste izgubiti do 3 kilograma u tjedan dana, a da se ne odričite poslastica kao što su čokolada, vino i kava.

Govoreći ekskluzivno za The Sun, medicinski nutricionist Aidan Goggins otkrio je da je popularna Adele (32) krenula s tim planom prehrane 2016. godine.

- Adeleina transformacija bila je 90 posto Sirtfood dijeta, a samo 10 posto svakodnevne tjelovježbe. Obožavala je tu dijetu. To vam pomaže da izgledate fantastično. Adele je skinula tako 44 kilograma - rekao je Aidan, prenosi 24sata.hr. 

Pjevačica, koja je kombinirala zdravu prehranu sa svakodnevnim vježbanjem, oduševila je obožavatelje nakon objave zadivljujuće fotografije u kojoj se da primijetiti njena nova figura.

Što je to Sirtfood dijeta?
Riječ je o namirnicama koje obiluju aktivatorima enzima sirtuina, odnosno potiču njihovo nastajanje. Sirtuini su vrsta proteina koji štite stanice našeg tijela od umiranja ili od upale tijekom bolesti.

Dijeta se sastoji od dvije faze, a ukupno traje tri tjedna. Nakon toga možete nastaviti s održavanjem rezultata tako da u vašu prehranu uključite što više namirnica bogatih aktivatorima sirtuina.

Prva faza traje sedam dana i uključuje značajnu redukciju kalorija (do 1000 kalorija dnevno) te konzumiranje zelenog soka i malo čokolade.

Cilj je naglo potaknuti mršavljenje.

U drugoj fazi koja traje dva tjedna možete jesti već tri obroka i konzumirati sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu prehranu sa što više Sirt namirnica.

- Namirnice u Sirtfood dijeti imaju i nevjerojatne zdravstvene koristi, povećavaju energiju, čiste kožu, a imate bolji san - rekao je Aidan.

Na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema. Prije nego što ju isprobate, pitajte svog liječnika ako niste sigurni.

Naime, cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica bogatih tim aktivatorima, a to su jabuke, citrusno voće, peršin, kapare, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i druge. Ljubitelje kofeina razveselit će podatak da je i kava bogata aktivatorima sirtuina.

Sirt namirnice djeluju kao regulatori našeg metabolizma, omogućujući sagorijevanje masti uz istovremeno povećanje mišića i povećanje stanica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije