na putu za žepče

Ornela Vištica ispričala priču o BiH: Meho, Pajo, Dragane, Darko, Predrag… Hvala Vam!

Foto: Facebook/Ornela Vištica
1/2
04.06.2023.
u 08:31

Glumica iz Mostara Ornela Vištica oglasila se na Facebooku gdje podijelila priču koju je doživjela u BiH. 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

- Ispričati ću vam priču o Bosni, koju sam jučer zajedno s prijateljicama doživjela. 
Naime krenula sam autom iz Zagreba u Žepče, zbog predstave , zajedno s dvije prijateljice koje su mi odlučile praviti društvo i prvi put posjetiti Žepče. 
Nakon 45 minuta od graničnog prijelaza, osjetile smo udarac ispod auta na autocesti za vrijeme vožnje. Pomislile smo kako se radi o puknutoj gumi i zaustavila sam auto na zaustavnoj traci. Ubrzo smo pronašle pravu kornjaču ispod auta kod lijeve prednje gume. Nakon što smo je izvukle van, pokušale smo ponovno pokrenuti auto, no zvuk nije bio najsjajniji. 
Automobil koji se prvi zaustavio ispred nas na zaustavnoj traci bio je kombi iz kojeg su izašla dva tipa. Iskreno kad sam ih vidjela pomislila sam tko su oni? I koliko je sigurno razgovarati s njima? Zatim se zaustavio drugi automobil iza nas, a uskoro smo saznali imena: Meho, Pajo, Dragan koji su pokušavali osposobiti akumulator od auta. 
Nažalost nismo uspjeli. Minute su curile, a ja sam razmišljala hoću li i kako stići na predstavu u Žepče?! Blaža je ostala uz auto čekati ’šlep službu, a Mila je krenula sa mnom u Mehin kombi. Meho i Pajo su dali sve od sebe da stignemo na predstavu. Vozili smo se preko Doboja, Mila je sjedila na nekom impro kotaču i 6 minuta do 20:00 smo stigli ispred dvorane. Blaža je više od sat čekala šlep i dostavili su joj hranu i vodu. Voda me podsjetila, na ruke jedne godine u jednom kampu kojima je bila potrebna tada samo voda. 
Meho kaže kako je ljudski život najvažniji. ,,Polako, usporite…”
Teško je opisati količinu straha, zabrinutosti, “stavljanja života u torbu”, brige, želje i utrke s vremenom. Što je vrijeme?! I koliko danas lov vremena, zbog odgovornosti pred ljudima može ugroziti ljudske živote?! Jučer u Bosni su ljudi iz Tešnja učinili veliku stvar, omogućili da se predstava izvede i ono najvažnije pomogli da tri žene žive i sigurne stignu natrag u Zagreb. Kornjača je ostala tamo negdje kod zaustavne trake a mi smo sretne jer se tamo na više od sat zaustavilo vrijeme, zaustavilo se i mi smo upoznali divne ljude. 
Meho, Pajo, Dragane, Darko , Predrag …Hvala Vam - napisala je Ornela Vištica uz dvije fotografije. na Facebooku.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije