HOLLYWOODSKI MILJENIK

Od vampira do Batmana: Odbio je honorar od milijun funti, a sestre su ga oblačile kao curicu

Foto: PA/Pixsell
1/2
14.09.2020.
u 08:25

Sa samo 19 godina osvojio je svjetsku slavu ulogom Edwarda Cullena u "Sumrak" sagi, a uskoro ćemo ga gledati i kao novog Batmana.

Bez obzira na to o kojoj je njegovoj ulozi riječ, primjerice o onoj Edwarda Cullena iz “Sumraka” ili Cedrica Diggoryja iz “Harryja Pottera”, engleski glumac Robert Pattinson iznova osvaja srca obožavateljica diljem kugle zemaljske. Zasigurno će tako biti i s ulogom Batmana koja će mu priskrbiti nove obožavateljice.

Svjetsku slavu stekao je ulogom blijedog vampira koji svjetluca i ljubi 18-godišnju smrtnicu Bellu Swan, a svjetla Hollywooda prvi su ga put obasjala kao 19-godišnjaka u filmu o najslavnijem malom čarobnjaku. Nakon toga sve ostalo je poznato. Rođen u Londonu kao najmlađi od troje djece, odrastao je u skladnoj obitelji s dvije starije sestre Elizabeth i Victorijom. O njima u medijima govori uvijek pohvalno, a jednom je prilikom otkrio kako su ga kao malog često oblačile kao curicu i šminkale ga.

– Sve do 12 godine, Lizzy i Victoria oblačile su me kao djevojčicu i govorile svima da se zovem Claudia – ispričao je tada glumac koji se okušao i u manekenskim vodama. To ne iznenađuje jer je njegova majka Clare agentica jedne model agencije pa je već s 12 godina počeo nositi revije. Međutim, četiri godine poslije više nije imao toliko angažmana, a za to je pripisivao svom upečatljivom muževnom izgledu.

– Kad sam započeo s tim, bio sam dosta visok i izgledao sam kao djevojka pa sam imao dosta posla u tom periodu kada je androginski izgled bio fora. Kada sam počeo sličiti na muškarca, nisam više dobivao ponude – ispričao je jedom prilikom, ali čini se da to nije spriječilo kuće poput Burberryja i Diora da mu ponude suradnju. Iz prve su čak htjeli da postane njihovo zaštitno lice i ponudili mu milijun funti, ali Pattinson je to odbio. Koliko plijeni pozornost svojim izgledom, dokazuje i to što se smjestio na sam vrh popisa najzgodnijih muškaraca na svijetu prema listi iz 2020. godine.

Naime, jedan kirurg osmislio je način da izračuna koliko je nečije lice savršeno na temelju omjera njegovih usana, brade, očiju i drugih karakteristika. Prema ukupno izračunatom postotku, Pattinson uvjerljivo vodi s rezultatom od 92,15 posto. Nakon Pattinsona, listu upotpunjuju hollywoodski ljepotani poput Henryja Cavilla s 91,64 posto, zatim Bradley Cooper s 91.08 posto, a na iznenađujućem četvrtom mjestu našao se Brad Pitt s 90.51 %.

“Savršeni” Pattinson mami uzdahe mnogih žena diljem svijeta, ali dosad ga se povezivalo tek s nekolicinom ženskih imena u zabavnoj industriji. Prva od njih bila je njegova Bella, odnosno glumica iz “Sumraka” Kristen Stewart koja ga je prevarila s oženjenim filmskim redateljem Rupertom Sandersom.

Nakon otkrivanja afere, oboje su se javno ispričali, no Robert joj to nije mogao oprostiti. Ipak, smogao je snage prijeći preko nevjere i pomirili su se u listopadu 2012., ali onda su konačno raskinuli u svibnju iduće godine. Šuškalo se nakon toga dosta dugo tko je sretnica koja ljubi Edwarda i javnost je željela znati sve o ljubavnom statusu omiljenog hollywoodskog vampira, ali on je vješto skrivao sve od očiju obožavatelja. Sve dok u rujnu 2014. nije obznanio da je u vezi s dvije godine mlađom pjevačicom FKA Twigs, pravog imena Tahliah Debrett Barnett. Pričalo se čak da će stati pred oltar, ali to nikada nisu potvrdili. Čini se da to uopće nije bilo istinito jer se par razišao u ljeto 2017. godine, a tek iduće godine Robert je dao naslutiti da je njegovo srce ipak zauzeto. Naime, s nogu ga je oborila Suki Waterhouse, lijepa manekenka koja je prije njega ljubila glumce Bradleya Coopera i Jamesa Marsdena, inače bivšeg Versaceova modela. Tajnoviti su bili oboje dok su mediji žudjeli za pojedinostima o njihovu odnosu, a Pattinson je konačno prošle godine u intervjuu za Daily Mail progovorio o tome.

– Zar zbilja moram odgovarati na pitanja o njoj? – reagirao je na prvu, a potom objasnio: “Ako pustiš ljude da steknu taj uvid u ljubav, to je potpuno obescjenjuje. Da vas stranac na ulici pita o vašoj vezi, pomislili biste da je jako nepristojan. Ako digneš zidove oko toga, postaje bolje”, kazao je novinaru glumac koji je u najnovijem filmu Christophera Nolana “Tenet” utjelovio Neila, a iduće godine na filmska platna vraća se kao Batman, omiljeni junak svih generacija, u istoimenom filmu redatelja Matta Reevesa. Vijest o tome stigla je u svibnju prošle godine, mjesecima nakon što je od projekta odstupio dotadašnji “čovjek šišmiš” Ben Affleck, a snimanje s Pattinsonom počelo je ove godine. Međutim, zbog situacije u svijetu uslijed pandemije COVID-19, ono je obustavljeno u ožujku, a snimanje se nastavilo ovog mjeseca bez glavnog glumca jer mu je potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije