Sudbina zvrka:

Nolan napokon objasnio kraj filma 'Početak'

fdggdf
27.12.2016.
u 09:10

Dominic Cobb, lik kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio (42) u filmu 'Početak' ('Inception') kroz film prolazi kroz nekoliko slojeva svoje podsvijesti, a sam kraj trebao je otkriti je li 'zaglavio' ili je napokon došao do do svoje prave 'stvarnosti' u kojoj će sretno živjeti sa odabranicom svoga srca i njihovom djecom, prenosi 24sata.hr

Odgovor nam je trebao stići u vidu zvrka koji pada ako je u stvarnosti, a ostaje se vrtjeti ako je u snu. No redatelj Christopher Nolan (46) uskratio je odgovor svojoj publici pa je naglo prekinuo scenu, zbog čega nam je nepoznata sudbina zvrka.

Oko dvosmislenog kraja godinama se vode rasprave, a redatelj je prošle godine, održavši govor na jednom fakultetu, pokušao objasniti o čemu se radi.

Pixsell | Autor: Pixsellfoto: Pixsell

- Cobb je bio u vlastitoj subjektivnoj realnosti. Nije ga bilo briga je li san ili java i to je poruka. Možda je svaki sloj realnosti ispravan. Objektivno, poanta je u tome da publika želi apsolutan odgovor, iako se radi o fikciji, koja je virtualna stvarnost. Radi li se o stvarnosti ili snu, to je najčešće pitanje koje me pitaju u vezi filma. Ljudima je to važno jer je stvarnost bitna - kazao je Nolan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije