POZIV PRIJATELJU

Nekoliko sati prije smrti otkrila hoće li se udati i što misli o Camilli

Foto: PA/Pixsell
1/2
31.08.2017.
u 11:12

Princeza Diana nazvala je prijatelja Richarda Kaya nekoliko sati prije prometne nesreće i otkrila mu da mrzi što je uspoređuju s Camillom i da ne planira vjenčanje s Dodijem Al Fayedom

Richard Kay, pisac i novinar i jedan od najbliskijih prijatelje pokojne princeze Diane u razgovoru za Daily Mail ispričao je kako su se on i Diana telefonski čuli gotovo svaki dan, a zadnji razgovor vodili su nekoliko sati prije njene smrti.

Na dan kada je poginula u prometnoj nesreći u Parizu princeza je zapravo već trebala biti u Londonu gdje bi joj se nakon tri mjeseca razdvojenosti pridružili i sinovi, ali zbog lošeg vremena nije prema planu mogla otići iz Sardinije i tako se sve odužilo. 

- To što kasni u London mučilo ju je kada me tog 30. kolovoza navečer nazvala iz hotela Ritz u Parizu. Nazvala me dok sam bio u vožnji i zaustavio sam automobil sa strane u blizini Beauchampa Placeaa, jedne od Dianinih najdražih šoping mjesta. Zamolila me da odem do jedne od  trgovina i pogledam jednu haljinu koja joj se sviđala i da procijenim da li je boja te haljine lijepa.- prisjetio se Kay. 

Njegovo prijateljstvo s Dianom počelo je dok je Richard kao novinar bio zadužen za praćenje kraljevske obitelji, a posebno su bliski postali  tijekom njenog razvoda od Charlesa i redovito su se sastajali, uglavnom kod Diane doma ili u londonskim parkovima.  

Dok su Diana i Richard vodili posljednji razgovor, njen tadašnji ljubavnik Dodi Al Fayed bio je u draguljarnici i tražio prsten za Dianu, a ona je svom prijatelju povjerila da se povlači sa  svih javnih dužnosti.

- Dosta mi je što sam stalno izložena kritikama. Često je to spominjala, ali ovaj  put bila je odlučna. Povjerila mi je da će prekinuti veze s Crvenim križem, a to je bila velika odluka uzme li se u obzir koliko je bila s njima angažirana oko razminiranja. Rekla je da planira raditi nešto sasvim drukčije, nešto što će joj pomoći da kontrolira svoju sudbinu. Naslutio sam kako Dodi ima velikog utjecaja na takvu odluku. U razgovoru mi je još rekla da će joj Dodijev otac pomoći oko financiranja humanitarnih akcija razminiranja - prepričava Richard i dodaje kako mu je Diana u tom razgovoru postavila i pitanje zašto su svi nastrojeni protiv Dodija. 

- Je li to zato što je bogat, pitala me. Nije planirala brak s Dodijem, rekla mi je to i u prijašnjim razgovorima, jer je upravo izašla iz jednog braka i nije joj trebalo još jedno takvo iskustvo. Spomenuli smo i Camillu, bila je zabrinuta hoće li se Charles i Camilla vjenčati. Rekla mi je da ne želi da je se uspoređuje s Camillom jer ona nije dobra osoba - ispričao je Kay. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije