Legendarni pjevač

Nakon teške godine Islamović ima novi projekt, iznajmljuje luksuzne apartmane s bazenom

islamovići
13.06.2021.
u 09:30

Alen Islamović nije nastupa posljednjih godinu i pol dana poput brojnih kolega, pa se stoga okrenuo drugim aktivnostima. 

- Bez obzira što nema koncerata, mora se potražiti drugi posao. Još sam se više okrenuo poljoprivredi, svojoj plantaži lješnjaka i ove ću se sezone najvjerojatnije malo više baviti turizmom. Renovirao sam kuću u Bihaću. Napravio sam dva velika apartmana, uredio sam dvorište, napravio bazen kako bi gosti imali mir, udobnost i tišinu. Kuća je u centru grada, mogu obilaziti i raditi sve, kako bismo rekli, s noge na nogu - kazao je Islamović za Avaz i dodao kako ga očekuje niz nastupa s Bijelim dugmetom.

-  Još ništa nije potvrđeno, još se nudi, pregovara, menadžeri rade na terenu. A što se tiče Bijelog dugmeta, u stalnom sam kontaktu s Goranom Bregovićem. Čujemo se, čekamo da profunkcioniraju Evropa, svijet. Bijelo dugme je velika korporacija, s Goranom na čelu, tako da, kada se otvori cijeli svijet, onda ćemo moći ponovo svirati, Amerika, Kanada, Australija, Evropa... Mi nismo grupa koja svira u manjem prostoru. Kada to krene, lako će se Dugme aktivirati. Mi smo uvijek spremni k'o zapeta puška, rekao je Alen. 

Podsjetimo, Islamović je rođen i odrastao u Bihaću, a uz obalu rijeke Une već šest godina uzgaja lješnjake. 

- Europsko tržište je iz godine u godinu deficitarno s lješnjakom. Razgovarao sam s pravim agronomima, koji su mi pojasnili kako je sorta kontinentalnog lješnjaka tražena, jer je otporna na mraz, snjegove i druge nepogode. Moj otac se bavio poljoprivredom, pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu.

Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika. Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina…, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i šta god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima, jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina - kazao je Islamović prije dvije godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije