NEDJELJOM U 2

Nakon intrigantne najave Stanković otkrio i ime novog gosta, gledatelji oduševljeni, kritika nema

Aleksandar Stanković
Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell
10.11.2022.
u 11:03

Iako su nakon najave gosta emisije 'Nedjeljom u 2' često podijeljene reakcije, ovog put kritike su izostale, a objava je u prvih pola sata dobila 70-ak lajkova.

Aleksandar Stanković (52), voditelj i urednik emisije 'Nedjeljom u 2', emotivnom objavom jučer je najavio temu ovotjedne emisije, a danas je otkrio i tko je osoba koja će ove nedjelje sjesti nasuprot njega.

"Dvadeset i jednu godinu mrzim i samo mrzim, i ti sad hoćeš da opet počnem. E pa neću Crni, neću! Gledaj me, i sjećaj se." Ove rečenice u legendarnoj seriji "Sivi dom" izgovara štićenik Šiljo koji je okrenuo leđa kriminalu. Međutim, veliki broj djece "odgojno popravnih" domova u Hrvatskoj nisu te sreće.

O odgojiteljima, djeci. sustavu socijalne skrbi, odnosu okoline prema tzv "domcima" dokumentarac "Sutra ću biti" 6 godina je snimao Anđelo Jurkas. Stiže nam u goste - poručio je Stanković u objavi koja je izazvala oduševljenje njegovih pratitelja. 

Iako su nakon najave gosta često podijeljene reakcije, ovog put kritike su izostale, a objava je u prvih pola sata dobila 70-ak lajkova.

Inače, Jurkas je hrvatski publicist, pisac, redatelj, glazbenik, urednik i novinar pop kulturnih tema od TV, internet i tiskanog novinarstva te jedan od aktivnih glazbenih i filmskih kritičara generacije 21. stoljeća.

Podsjetimo, Stanković je jučer emotivnom objavom najavio temu nove emisije. 

"NIKAD NISMO IMALI ŠANSE- NAS SU SE SVI ODREKLI „Tata pije, tata tuče mamu, mama plače, zanemaruje klince, klinci pobjegnu od doma, završe na ulici, počnu se tuć, krene sitni kriminal , pa oružje, pa malo veći kriminal i onda dođe Centar za socijalnu skrb. Onda nas uzmu roditeljima, pa neko vrijeme budeš u domu pa te vrate roditeljima i tako sve u krug. Dolazimo iz obitelji u kojima je problem, ili alkohol, ili nasilje, ili droga, ili su roditelji navijači, ili bivši branitelji. Mi nismo nikad imali šanse, nas su se svi odrekli." Martin 15 - u Hrvatskoj postoji 12 domova za odgoj djece i mladeži Nedjeljom u 2 govorimo o njima", poručio je Stanković.

Gledatelji su se odmah složili da je ovo tema o kojoj se treba pričati. 

- Veoma važna i dobra tema. Predlažem na nivou Hrvatske pokrenuti humanitarnu akciju s brojem telefona gdje će se donirati za domove. Kao što se skupljaju recimo darovi za blagdane za djecu u domovima, poručio je gledatelj. 

- Odlična tema, o kojoj se ne govori!  Ili ako se govori ne govori se istina! Društvo smo koje ne brine, bez empatije i humanosti, nažalost čak i od onih koji su to izabrali za posao, komentirala je gledateljica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije