Tarik Filipović, uoči bh. premijere

Nadam se da će mi nakon premijere Ćiro reći: ‘Hvala, sine’

02.03.2017.
u 07:00

Monodrama “Ćiro” sutra će premijerno biti izvedena u Centru za kulturu u Travniku, rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića. Legendarni trener ne krije oduševljenje što je njegov dugogodišnji prijatelj Tarik Filipović napravio predstavu o njegovu životu. Kaže kako će ga Tarik vjerodostojno utjeloviti.

Sretni Ćiro

- Jako sam sretan što je to Tarik jer on to tako vjerodostojno čini da sam oduševljen. Svi oni koji su gledali kažu da imam razloga biti sretan. I čast mi je, rekao je uz široki osmijeh Miroslav Ćiro Blažević za portal Scena.hr.

Lik Ćire Blaževića inspirirao je Tarika Filipovića te će nam, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, dati uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. Tarik je, kako pišu mediji, želio otkriti javnosti svoj doživljaj Ćire Blaževića. Glumac u monodrami otkriva što je Ćiro predstavljao za njega tijekom odrastanja. Monodrama “Ćiro” autorski je Tarikov projekt, a producent je Tomislav Kašljević. Predstava će nakon Travnika 4. ožujka biti izvedena Zenici, u rodnom Tarikovu gradu, a njegovo matično kazalište “Kerempuh” ugostit će je 10. ožujka.

- On meni stalno govori: “Ja i ti smo rod, ja sam ti amidža”. Ja njega volim takvog kakav je. I da nije imao uspjeha, on je čovjek koji mi odgovara, volim provoditi vrijeme s njim i mislim da su simpatije obostrane. Njemu će netko reći: “Što se Tarik zeza”, a ja sam mu objasnio da bih ja bio jako počašćen da me netko imitira i da me dobro imitira. Znači da sam mu dovoljno zanimljiv, kao prvo, a drugo, da se ima čega uhvatiti i da ima o čemu pričati. Malo je ljudi koji bi mene inspirirali da radim predstavu o njima. Tako da mislim da bi on trebao biti sretan i nadam se da će mi nakon premijere reći: “Hvala, sine”, kazao je Tarik. Osim glumački i redateljski, Filipović predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao u odabiru glazbe.

Autor glazbe je Mario Mirković, kostimografkinja Vedrana Rapić, koreografiju osmišljava Larisa Navojec, a svjetlo oblikuje Tomislav Sabljar.

Uloga u ‘Generalu’

Uz rad na monodrami, Tarik Filipović je dobio i ulogu u novom filmu Antuna Vrdoljaka “General” u kojem glumi admirala Davora Domazeta Lošu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije