Sigurniji grad

Mostarci će u 'najluđoj noći' zabavljati Sarajlije

sarajevo_bih_nova_godina29102015
03.12.2015.
u 07:00

Na ovogodišnjem dočeku građane i turiste će u Sarajevu, između ostalih, zabavljati Amel Ćurić i mostarski Zoster

Ako ne može Mostar, može Sarajevo. Glavni grad BiH nastavlja tradiciju dočeka Nove godine na otvorenom. Grad je već počeo s pripremama za ovogodišnje veliko slavlje moje će biti upriličeno ispred BBI Centra.

- Organizirat ćemo doček, samo što će on ove godine biti nešto skromniji u odnosu na prethodne - potvrdio je pomoćnik gradonačelnika Sarajeva Ramiz Kadić.

Za javni doček bit će izdvojeno 60.000 maraka, od čega će četiri gradske općine dati 40.000 KM.

Na dočeku neće biti narodne glazbe, nego će kompletan novogodišnji program biti namijenjen mladima.

- U tijeku je izbor najpovoljnijeg izvođača. Mnogi domaći pjevači i skupine, poput Crvene jabuke, tražili su honorare koje mi zaista nismo mogli priuštiti - kazao je Kadić te dodao da će i ove godine biti organiziran i dječji program.

Kako sarajevski mediji prenose, na ovogodišnjem dočeku građane i turiste će, između ostalih, zabavljati Amel Ćurić i mostarski Zoster. Ukrašavanje ulica glavnog grada počet će uskoro, a sve bi trebalo biti završeno i uređeno polovinom prosinca.

- Dar Grada Zagreba bit će veliko drvce koje će biti postavljeno na Holiday marketu na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, a ukrasit ćemo i veliki bor ispred katedrale. Ulice će biti ukrašene slično kao i prethodnih godina - naveo je Kadić.

Ipak, sigurnost građana je u prvom planu te će s obzirom na događanja na svjetskoj sceni i u Europi, ako nadležni organi utvrde da postoji potencijalna opasnost, javni doček biti otkazan.

Navodno je sigurnost bila glavni razlog otkazivanja dočeka Nove godine na otvorenom u Mostaru, što policija nije mogla potvrditi. Mostarce su u "najluđoj noći" trebali zabavljati Mladen Grdović i Jasmin Stavros, a ovako će na novogodišnje slavlje morati otići u neki od susjednih gradova 
ili u neki od ugostiteljskih objekata. *

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije