MODNI BLOGER JOSIP GRABOVAC

Moja avantura u Dubaiju: Od izgubljene prtljage do prestižne nagrade

09.07.2019.
u 15:00

Tek što se vratio iz Dubaija s prestižnom nagradom za najboljeg međunarodnog blogera, pred Josipom Grabovcem već su novi izazovi. Ovaj Hercegovac s milanskom adresom, finalist Večernjakova pečata u kategoriji “Ponos BiH - uspjeh”, otkriva nam kako sutra putuje na hrvatski otok Hvar gdje snima kampanju za Motor Yachts Croatia, piše Večernji list BiH. Sljedeća destinacija je Split i Ultra Europe Festival od 12. do 14. srpnja na koji, na poziv Gianne Apostolski, prvi put ide kao ambasador Hrvatske na Ultri te će iz prve ruke moći pratiti sve što se događa na sceni, ali i iza stagea. Festival, kaže, nikad nije propuštao, ali ovoga puta bit će to nešto sasvim drukčije - imat će izravan kontakt sa svim DJ-evima koji nastupaju.

Snašao se u backstageu

Nakon Splita slijede Hvar, Brač – Bol pa opet Hvar i Vis i na kraju ponovno Hvar i Amfora Grand Beach Resort, gdje se uvijek rado vraća. Tamo je, naime, tri godine radio kao profesionalni barmen, a zatim i kao bar-menadžer. A onda je, vrtoglavom brzinom, krenula njegova međunarodna karijera.

U razgovoru se ipak vraćamo na Dubai i tamošnji Vie Fashion Week i Vie International Awards Dubai 2019.

- Već početkom godine dobio sam poziv za sudjelovanje na tom prestižnom modnom događaju u Emiratima kao jedini VIP gost-bloger. No, na putu su me pratili pravi pehovi, tako da je ova nagrada koju sam dobio uistinu bila “šlag na torti”. Na letu su mi izgubili torbu, tako da sam, doslovce, ostao bez ičega – od svečanih odijela do neizostavnih sitnica koje svaki bloger mora imati uz sebe. Nisam imao drugog izbora, jednostavno, organizatoru sam kazao kako ću na događaj morati doći – u sportskoj majici i kratkim hlačama, jedinome što mi je tada ostalo – otkriva nam Grabovac.

No, parola je – snađi se, pa se tako i Grabovac, unatoč, priznaje, doživljenom stresu, iz backstagea poslužio odijelom koje mu je bilo na raspolaganju i otišao pravo na svoje VIP mjesto.

- Iako je sve od početka krenulo nekako kako ne treba, ostao sam u pravome šoku kada su me proglasili za najboljeg međunarodnog blogera uz objašnjenje da je moj blog Glas mode najčitaniji u cijelim Emiratima – govori Grabovac koji je, kao i ostali dobitnici, nagradu – zlatni kipić, primio iz ruku članova kraljevske obitelji.

“Pozlaćeni” hotel

Smješten u, takoreći, “pozlaćeni” hotel imao je prigodu i turistički istraživati Dubai, ali i otići, kaže, za svoj gušt i na tamošnju najprestižniju plažu Nikki Beach, što mu je bila želja.

Ugovorena je i daljnja suradnja te bi već potkraj godine trebao na put u daleki Abu Dhabi.

A što je bilo s prtljagom, znatiželjno pitamo.

- Dobio sam je natrag nakon punih 19 sati. No, nažalost, na društvenim sam mrežama morao pokrenuti pravu kampanju za njezin pronalazak na putu Kairo - Dubai. Iz tvrtke su mi se ispričali zbog tog nemilog događaja, dobio sam i odštetu jer sam na proglašenju najblogera ostao bez već pripremljenog outfita. No, ne mogu, a ne zapitati se bi li se isto ponašali prema nekoj nepoznatoj osobi koja nije u prigodi bila javno krenuti u potragu za svojom izgubljenom prtljagom...

Nakon nekoliko događaja na kojima će sudjelovati slijedi, otkriva nam Grabovac, i dugoočekivani ljetni odmor u kolovozu s obitelji i kćerkicom Sarom na Hvaru. - To je izvrsna prigoda da “napunim baterije” jer me već od rujna čekaju nove naporne obveze.

Upravo u tom mjesecu očekuje me Milano Fashion Week za koji će me odijevati više od pet brendova. Tu je i jedan indijski dizajner – otkriva za Večernji list.

Za kraj se ponovno vraćamo na nagradu za najboljeg međunarodnog blogera, koju je Josip Grabovac dobio u Dubaiju.

- Još sam pod dojmom. Biti najčitaniji modni bloger u Emiratima i primiti nagradu za najboljeg međunarodnog blogera iz ruku kraljevske obitelji nešto je što ću zauvijek pamtiti.

Bilo je to uistinu jedno posebno iskustvo. Ipak, ako mene pitate, ovu ću godinu svakako najviše pamtiti po nominaciji za Osobu godine i ulazak u finale Večernjakova pečata u kategoriji “Ponos BiH – uspjeh”. Jer, neprocjenjivo je kada upravo u tvojoj državi prepoznaju tvoj trud, rad i upornost – zaključuje Grabovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije