LEGENDA GLUMIŠTA

Milena Dravić pokopana pored voljenog Gage

19.10.2018.
u 20:19

Sigurna sam da njena duša ide k nekom svitanju. Bila je dobar prijatelj, iskrena, draga, lijepa – rekla je glumica Seka Sablić na komemoraciji za glumačku divu Milenu Dravić.

U Beogradu je danas na vječni počinak ispraćena glumica Milena Dravić. Diva jugoslavenskog glumišta pokopana je pored supruga Dragana Nikolića na groblju u Novom Beogradu. Posljednje zbogom Mileni su došli uputiti brojni prijatelji i kolege. Među okupljenima bili su i Anica Dobra, Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Vuk Kostić, Petar Benčina i mnogi drugi.  Prije pogreba u Teatru Zvezdara održana je komemoracija za legendarnu glumicu. Brojni glumci došli su se oprostiti od legende glumišta, a posebno dirljiv govor održala je Seka Sablić, piše Kurir. 

– Ostaje nam samo da se ponosimo što je bila naša. Što je prešla granicu, ali nije otišla. Što je bila lijepa, iskrena i draga. Lijepa i hrabra do  posljednjeg daha. Hrabra jer se borila sa strašnim bitkama za Draganovim životom, pa onda za svojim. Obje bitke je izgubila. Sigurna sam da njena duša ide k nekom svitanju. Bila je dobar prijatelj, iskrena, draga, lijepa. S mnogo ljubavi i poštovanja i tuge ja samo mogu reći ''Zbogom Milena'', za sada – rekla je Sablić. 

Anica Dobra, koju gledamo i u HRT-ovoj seriji Crno-bijeli svijet rasplakala je govorom okupljene u dvorani. 

– Sjećam se naših razgovora u jedan u noći. Pričale smo o tome kako biti čovjek, o tebi, meni, o danu, o tvom televizoru koji te nervirao jer je mijenjao kanale sam, a u stvari to je bio Gaga iz druge sobe. Htjela si mi dati fotografije na kojima smo zajedno. Nisam htjela, pa kamo bi ti otišla, neka budu kod tebe. Ali sve se dogodilo za tren. I sada stojim ovdje odakle te ne mogu zvati da ti kažem da sam ipak uzela te fotografije i da ne brineš. Milena, svašta ti moram reći, a nisam stigla. Već si otputovala. Ali htjela sam ti reći: ''Volim te Milena, jedna, jedina Milena'', kroz suze je rekla Anica Dobra. Bol i tugu nije skrivao ni Rade Šerbedžija, a potpuno se slomio kad je počela svirati pjesma Arsena Dedića “Milena”. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije