objavila sliku WC školjke

Mikulić ogorčena: Naše dijete prolazi s 5 i ne može se prijaviti u školu koju želi

Marijana Mikulić
Davorin Visnjic/PIXSELL
09.06.2023.
u 19:00

Marijana Mikulić se osvrnula na školstvo i prijamne ispite za srednje škole. Objasnila je u kakvoj je situaciji njen sin, koji inače prolazi s pet, ali ne može se prijaviti niti u jednu školu koju želi.

Glumica Marijana Mikulić sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama često dijeli neka svoja razmišljanja i osjećaje te obiteljske trenutke.  Ovaj put se osvrnula na školstvo i prijamne ispite za srednje škole. Objasnila je u kakvoj je situaciji njen sin, koji inače prolazi s pet, ali ne može se prijaviti niti u jednu školu koju želi. 

"Prijemni za srednje su uvedeni navodno da se da prilika djeci koja nisu pet nula da pokušaju upisati škole koje žele. Jer je navala i puno pet nula učenika se prijavljuje, pa eto, da se s prijemnim da šansa onima koji nemaju sve pet. Znate tko dobiva šansu na tim prijemnim? Djeca koja eventualno imaju po jednu četvorku u svakom razredu. Oni koji “samo prođu s pet” nemaju šanse. Jer su pragovi takvi da evo, naše dijete se ne može prijaviti u nijednu školu koju želi niti na prijemni. Pragovi su 75-76 bodova. A on ima 72. Jer mu je prvi strani jezik trojka sedmi i osmi razred (Drugi strani jezik petica, ali drugi se ne računa). Dijete prolazi s pet. Za francuski ne želi vise niti čuti kamoli ga dalje učiti. Ali francuski mu skida 4 boda s općeg uspjeha. I naravno nema sve pet. I dijete zbog predmeta koji niti ne želi dalje učiti, ne može aplicirati na škole koje želi učiti. Nije li to paradoks sudbine?! Prijemni su super. Da smanjimo pritisak djeci koja eventualno imaju po jednu četvorku zaključenu. I dalje morate ganjati prosjek, pogotovo hrvatski matematika i prvi jezik. Inače nek mama i tata skupljaju pare da vam privatne srednje plaćaju, kojih je sve vise. Bas se pitam zašto. PS fotka je prigodna za temu" napisala je Mikulić. 

 

 

Inače, Mikulić je nedavno gostovala u podcastu Lane Gojak Bajt pod nazivom 'Mame kod Lane'. S njom je razgovarala o raznim situacijama i izazovima s kojima se svakodnevno susreće. Kao majka trojice dječaka, Marijana je, između ostalog, otkrila koliko je logistike potrebno da bi se izvršili svi dnevni zadaci, poslovi i obaveze. Glumica se također dotaknula i tema: kako bilo gdje stići na vrijeme, da li se susrela s burnoutom, čime se ona i suprug vode kod odgoja djece, tajnu njihova uspješnog braka, i mnoge druge.
Marijana je vrlo otvoreno podijelila i s čime se sve susreće kao majka djeteta iz spektra autizma.

- Odjednom se samo zatvorio. Počeo je izbjegavati gledati ljude u oči, samo bi mene povremeno pogledao - kazala je Marijana u podcastu. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?