ZABLISTALA U VJENČANICI

Matija Vuica vraća se na glazbenu scenu i otkriva nove planove: 'To je jedno svijetlo u tunelu'

Foto: PR Matija Vuica
1/3
29.05.2020.
u 07:18

- Boravak u studiju bio je jedini način kako uopće preživjeti te dane. Pjesma je nastala davno, no čekala je svoju pojavnost, a ovo je apsolutno najbolji mogući trenutak za izlazak pjesme. Donijela sam je s dušom - ističe Matija.

Vrijeme provedeno u izolaciji u dizajnerici Matiji Vuici probudilo je staru ljubav. Nakon dugih šest godina simpatična Metkovka vratila se na glazbenu scenu baladom “Nama dobra vremena dolaze” koju potpisuje njezin partner Jure Popović. Pjevačku karijeru Matija je započela još s grupom Trotakt projekt početkom 80-ih godina, a desetak godina kasnije svoj profesionalni razvoj odlučila je graditi u svijetu mode.

Ipak, pandemija koronavirusa u kombinaciji s kućnim studijem u kojem je njezin životni partner svaki dan provodio sate i sate svirajući u njoj je probudila želju da lepezu svojih emocija prenese u pjesmu koja u ovim izazovnim vremenima nosi poruku nade.

Centri života

– Boravak u studiju bio je jedini način kako uopće preživjeti te dane. Pjesma je nastala davno, no čekala je svoju pojavnost, a ovo je apsolutno najbolji mogući trenutak za izlazak pjesme. Donijela sam je s dušom i nadam se da ću prenijeti tu emociju. Jako sam uzbuđena i sretna što nakon punih šest godina ponovno pjevam. Nisam mislila da će mi toliko značiti jer je moda već odavno preuzela prvo mjesto i zauzela sve pozicije, ali u vrijeme izolacije probudila se ta želja za glazbom – govori nam Matija.

Nedavno je na praznim ulicama koje su joj protekla dva mjeseca bile cijeli svijet snimila i pripadajući videospot u režiji Zorana Happa koji bi za desetak dana trebao ugledati svijetlo dana.

– Snimali smo na Trgu bana Jelačića, na Gornjem gradu, u Ilici, na Zrinjevcu... To su bili centri života prije nego što su nas zadesile ove nedaće. Htjela sam da to ostane zabilježeno u spotu – ističe Vuica. U njemu se proslavljena hrvatska dizajnerica pojavljuje u nekoliko kreacija, a jedna od njih je i etnovjenčanica koju je posvetila svim mladenkama koje su zbog pandemije morale otkazati svoja vjenčanja. Kreacija je to koja je privukla golemu pažnju, ali i zaradila mnoštvo komplimenata.

“Izgledaš kao zaštitnica Zagreba, kao vila u koju je utkana sva naša zagrebačka povijest i sve ono iskonsko”, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama. A upravo kao vile u haljinama Matije Vuice uskoro će izgledati, nada se dizajnerica, i sve maturantice i buduće mladenke.

Građevinski radovi

– Radimo kao da će nam sutra doći 50 klijentica odjednom. Spremamo novu kolekciju i šivamo po cijele dane. Nažalost, mjere popuštanja za mladenke su donesene prekasno zbog čega su bile primorane odgoditi vjenčanje – kaže Matija. Unatoč padu poslovnih prihoda Vuica se ne predaje, trenutačno je okupirana pripremama humanitarne donatorske revije, a potom u srpnju slijedi i otvaranje još jednog atelijera izvan naših granica, ovog puta u austrijskoj prijestolnici.

– To je jedno svijetlo u tunelu koji nas je zadesio. Dogovor koji smo započeli puno ranije sada se konačno realizirao i u sedmom mjesecu pred nama je otvaranje još jednog divnog atelijera u centru Beča koji otvaram s Anom Gosić koja se bavi vjenčanima – otkriva Matija dodajući kako se trenutačno uređuje prostor u kojem će biti izložene njezine kreacije. A građevinski su radovi Matiji protekla dva mjeseca postali dio svakodnevice jer joj je u potresu stradao dom, ali i atelijer u centru grada.

Foto: PR Matija Vuica

– Sve što mi se dogodilo u proteklom periodu najviše je vezano uz potres. Od njega sam dobila najveće strahove. Dosta su oštećeni i salon i naš stan. Radionicu smo morali prepoloviti na pola tako da možemo funkcionirati i raditi dok je drugi dio u sanaciji. I kod kuće smo počeli s popravcima, no šteta je velika i treba vremena da se sve sredi. Srećom, glava je na vratu i sada se samo treba nadati da nakon svega, kako kaže pjesma, “dobra vremena dolaze” – zaključuje Matija Vuica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?