uspješno se oporavlja

Mate Mišo Kovač tri tjedna bio u bolnici zbog infekcije pluća

Tomislav Miletic/PIXSELL
07.03.2019.
u 07:35

Mate Mišo Kovač (77) liječio se na Drugom odjelu zagrebačke Specijalne bolnice za plućne bolesti, potvrdilo je osoblje bolnice za 24sata. Legendarni pjevač ondje se oporavljao od infekcije pluća.

Kako piše Jutarnji list, Mišo se zbog ozbiljnih respiratornih infekcija dva tjedna liječio u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu. Uspio ih je pobijediti, ali su Mišu liječnici svejedno poslali na dodatni oporavak u bolnicu u Rockefellerovoj ulici. Pjevača su, kako doznaju 24sata.hr, liječnici pustili kući, a Jutarnji list piše da mu je u srijedu odobreno otpusno pismo.

Skladatelj Đelo Jusić (90) također se liječio u bolnicu u Rockefellerovoj, u sobi kraj Mišine.

- Žao mi je što ga nisam uspio posjetiti. Mislim si 'danas ću - sutra ću', kad ono - Mišo izašao iz bolnice bez da smo se vidjeli - prepričao je Jusić. 

Dodao je kako je Mišo dobro te je uvjeren da će legendarni pjevač uskoro opet sa pozornice zamahivati rukom.

- Ma dobro je Mišo, a zašto ne bi imao koncerte? Pa on stane na pozornicu, otpjeva prvi stih, a publika onda sama nastavi. Ima sreće jer se uopće ne mora umoriti - objašnjava Jusić.

I glazbeni menadžer Ivica Bubalo potvrdio je da se legenda hrvatske glazbene scene uspješno oporavlja od infekcija.

- Mišo je dobro i meni je jako drago zbog toga - kaže Bubalo.

Kovač je u prosincu nakon pet godina ponovno zapjevao u Splitu, i to pred više od 12.000 obožavatelja. Iako je zdravstveno bio vrlo loše, nije mogao razočarati publiku.

- Moj ćaća je danas ima fibru 39, mi smo bili izvan sebe, govorili da prebaci koncert, a on je rekao: ‘Ni po cijenu života!’ - izjavila je njegova kći Ivana. I dok je obitelj strepila nad životom pjevača, u pomoć mu je priskočila prva dama Splita, supruga splitskoga gradonačelnika, docentica Daniela Marasović.

- Uspjeli smo mu, uz Danielu i medicinsku sestru, spustiti temperaturu netom prije početka koncerta kako bi mogao izdržati taj napor - rekao je suorganizator Tomislav Madžar, inače ravnatelj poliklinike Vaš pregled. Koncert je trajao više od dva sata, nakon kojeg Mišo nije otišao doma.

- On je toliko vezan za svoju publiku da je još ostao sat i pol u backstageu s obožavateljima, kojih je bilo mnogo - rekao je Tomislav.

No Mišo ni tu nije stao. Imao je snage da i s temperaturom, malaksalošću nakon koncerta, još zapjeva s prijateljima koji su ga došli posjetiti. Tek tad je mogao mirne duše otići doma, leći i odmoriti se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije