OPERIRAO SRCE

Liječnik otkrio u kakvom je stanju pjevač Kiću nakon pogoršanja

Zarko Basic/PIXSELL
12.10.2020.
u 12:08

Prije nekoliko dana stigla je vijest da se stanje pjevača Krunoslava Kiće Slabinca nakon rutinske operacije u kolovozu pogoršalo.

Otkako je kolovozu zaprimljen u bolnicu zbog rutinske operacije srca, pjevač Krunoslav Kićo Slabinac je nakon faze poboljšanja, doživio fazu pogoršanja. Potvrdio nam je to njegov liječnik dr. Hrvoje Gašparović iz KBC-a Rebro gdje je Slabinac još uvijek na respiratoru, u JIL-u, odnosno jedinici intenzivnog liječenja.

- Stanje gospodina Slabinca je nepromijenjeno. Znači da je još uvijek na jedinici intenzivnog liječenja, a ovom prilikom želim zahvaliti svim kolegama koji ulažu velike napore u njegovo liječenje - istaknuo je ujutro u razgovoru Gašparović napomenuvši da je kardiovaskularni dio liječenja gotov.  Podsjetimo, prije tri dana stigla je vijest kako je život najveselijeg bećara životno ugrožen.  

– Da, točno je, gospodin Slabinac ima pogoršanje respiratornog statusa i u ovom je trenutku životno ugrožen. Bio je jedno vrijeme u fazi odvajanja od respiratora, ali više nije tako. Borimo se – kazao nam je Kićin liječnik te dodao: "Nije trenutno kandidat za odvajanje od respiratora, a ranije je bio, dakle ima pogoršanje na plućima", zaključio je doktor Gašparović prošli tjedan.

Inače, Slabinac je u bolnici početkom kolovoza završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile. Operirao ga je kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović. Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer mu zbog prekomjerne težine rana na prsnom košu nije zarastala kako treba. Posljedica toga bili su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće.

U javnosti su se tada pojavile priče kako je glazbenik u komi, što je njegov liječnik oštro demantirao. Zbog epidemije koronavirusa Kiću obitelj ne može doći posjetiti. Jedini koji je to uspio u nekoliko navrata  jest njegov sin Ivan koji radi kao bolničar na Rebru.

Tijekom boravka u bolnici Kićo je, nakon operacije, dobio bolničku infekciju. Uskoro nakon toga i upalu pluća. Kada se koliko-toliko oporavio od tih bolesti, ispostavilo se da mu se ponovo otvorila rana na prsima, a kada se to saniralo, opet je podlegao upalama, izjavili su njegovi prijatelji.  – Načuli smo da je ponovo pri svijesti, da može ponovo komunicirati očima i stiskom ruke... Govoriti još ne može zbog cjevčice u grlu, ali mu je stanje posljednjih nekoliko dana krenulo na bolje. Nikad Kićo nije spominjao nekakve srčane probleme. Međutim, znao bi reći da ponekad ima osjećaj kako ga nakon ručka nešto steže u prsima. Znao bi se požaliti i na teže disanje, ali kako je on uvijek bio od onih ljudi koji se vole našaliti na svoj račun, rekao bi u takvim trenucima da mu nije teško što teže diše ako je to posljedica uživanja u nekom slavonskom specijalitetu. No, kako mu se ta situacija počela češće ponavljati, ipak je na kraju otišao k doktoru i ispostavilo se da ima koronarnu bolest i da mora na operaciju srca. Nije se on ni tada prepao, svima nam je govorio da ide na rutinsku operaciju, premda je znao da rutinske operacije ne postoje – kazali su Kićini prijatelji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije