Fešta za pamćenje

Legendarni Parni valjak tutnjat će posuškim trgom

11.08.2017.
u 12:00

Zabranjeno pušenje, Opća opasnost, Prljavo kazalište, Crvena jabuka, Teška industrija... bendovi su koji su posljednjih godina nastupali u Posušju na Trgu hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu). Spektakl se, u organizaciji ove udruge, očekuje i u nedjelju. Na posuškom trgu nastupa Parni valjak. Ranijih godina trg je bio ispunjen. Okupljalo se više tisuća ljudi pa će tako biti i u nedjelju na najposjećenijem događaju Posuškog lita.

Pozitivna poruka

-Bit će jedna dobra razmjena energije. To je uobičajena stvar na našim koncertima. Pozitivna vibracija. Osnovna poruka kroz sve pjesme je pozitivna, a takva nam se i publika okuplja pa je to međusobvno poštovanje i uvažavanje, kazao je za Radio Plus u najavi ovog koncerta frontmen Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus, dodavši da će koncert trajati najmanje dva sata. Dobru zabavu jamče i organizatori ovog koncerta iz udruge PAUK. -Sve je spremno za ovaj koncert na kojemu je i ranijih godina bilo nekoliko tisuća ljudi. Ranijih godina nastupali su i domaći bendovi Predgrađe i Sjena, a i ove godine imat će predgrupu sastavljenu od domaćih glazbenika. Da će na trgu biti dobro već osjećamo i po zanimanju za ovaj koncert na društvenim mrežama, kazali su nam organizatori iz udruge PAUK, dodajući kako je ulaz na koncert, kao i ranijih godina, slobodan. Za slobodan ulaz zaslužna je tvrtka Planet iz Posušja, koja je generalni sponzor, a za spektakularnu produkciju koncerta zadužena je tvrtka Pro Stage. Organizaciju je pomogla i Mediares.

Brojne aktivnosti

Svi koji su bili na ranijim, sada već tradicionalnim, koncertima zadovoljni su napustili posuški trg, i izvođači, i publika, i organizatori, stoga nema razloga da tako ne bude ni ove godine. Bit će to prilika za fanove ovog benda iz BiH i Dalmacije da ih opet uživo čuju, ali i za one koji ih do sada nisu slušali uživo da provjere zašto se ovaj bend, koji iza sebe ima 18 studijskih i pet live albuma, na sceni održao već više od četiri desetljeća. -Točno 42 godine. Očekujem publiku u velikom broju. Što više to bolje. Bit će na dobroj zabavi, pozvao je Hus publiku za nedjeljni koncert. - Čak ni Zagreb nema više isti pozivni, ali Parni Valjak i dalje žari i pali regionalnim pozornicama. Zato 13. kolovoza sunčanom stranom, nakon svih ovih godina, dođi, zapjevaj, uhvati ritam i pusti nek’ traje…, pozivaju organizatori.Inače, Pauci su ovog ljeta organizirali i In memoriam Darku Ćurdi. Tada je izvedena predstava Sve o ženama HNK Mostar, a ranije su organizirali i Operaciju kino u suradnji sa Sarajevo film festivalom, gdje su Posušani uživali u projekcijama filmova na otvorenom, a u organizaciji ove udruge u Posušju je prikazan i dokumentarni film Bijeli put redatelja Zdenka 
Jurilja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?