zabava

Kraljica Elizabeta II. proslavila svoj 90. rođendan

kraljica
16.05.2016.
u 12:27

Kraljica Elizabeta II. na proslavu je došla u kočiji, a dočekao ju je ostatak kraljevske obitelji ispred dvorca Windsdor. Princ Charles poljubio joj je ruku, a zatim su otiši u svečanu ložu u kojoj su bili njezin suprug, vojvoda od Edinburgha Philip, Kate Middleton i princ William te princ Harry. 

Manifestaciju su vodili slavni voditeljski duo Ant & Dec. Najavljivali su zvijezde koje su se nizale na pozornici ne bi li odale počast svojoj kraljici. 

Helen Mirren tako je čitala priču o kraljičinim tinejdžerskim danima, a glumica Imelda Staunton zapjevala je dok je prolazila parada s čak 900 kraljičinih konja. Govor je održao i glumac Damian Lewis.

Queen's 90th birthday celebrations | Autor: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELLfoto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Na pozornici su pjevale Katherine Jenkins i Beverly Knight te James Blunt. Za vrijeme nastupa Kylie Minogue, bijeli poni je sa svojom trenericom pokazivao trikove naučene posebno za Elizabetu, što ju je vidno i oduševilo. 

Nasred polja, dvadesetak ljudi je dovuklo i gigantsku rođendansku tortu, a slavlje je kulminiralo kada su svi prisutni, uključujući vojsku, zvijezde i osoblje, počeli pjevati 'Sretan rođendan'.

Queen's 90th birthday celebrations | Autor: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELLfoto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Na velikom platnu, prikazan je i kratki film o kraljičinom životu, grupe iz cijelog svijeta izvele su nastup posebno za slavljenicu, a u sklopu parade, provozali su se i automobili obojani poput britanske zastave. 

Iako se nekoliko puta nasmijala, javnosti su najviše 'zapele' za oko fotografije na kojima kraljica izgleda da se jako dosađuje, a posebno za vrijeme paljbe topova, kada se i njen suprug preplašio i začepio uši. 

Queen's 90th birthday celebrations | Autor: Chris Jackson/Press Association/PIXSELLfoto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

Na kraljičinom rođendanu sudjelovalo je oko 1500 ljudi. 

 

The Queen looking thoroughly bored at her own birthday party. Probably wants a large &T 

Queen's 90th birthday celebrations | Autor: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije