KOBNO PRIJATELJSTVO

Kraljevska obitelj suočava se sa skandalom koji će ostaviti trag na njihov ugled

PA/Pixsell
26.08.2019.
u 08:40

Druženje princa Andrewa s Jeffreyem Epsteinom koji je optužen za seksualnu trgovinu stvorilo je velike tenzije na dvoru i kraljica Elizabeta je stala na sinovu stranu, dok princ Charles strahuje kako bi u javnost mogle doći šokantne informacije o njegovom mlađem bratu.

Britanski princ Andrew je u subotu branio svoje bivše prijateljstvo s Jeffreyem Epsteinom, rekavši da "nikada" nije "vidio ili sumnjao" na bilo kakvo kriminalno ponašanje američkog financijaša. Šezdesetšestogodišnji Epstein oduzeo si je život u zatvorskoj ćeliji ovoga mjeseca, nakon što je optužen za seksualnu trgovinu. 

Družio se s princom Andrewom, aktualnim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom.

Princ Andrew fotografiran je s Epsteinom u njujorškom Central Parku krajem 2010. pošto je tajkun pušten iz zatvora, a nekoliko žena ga je optužilo da ih je seksualno zlostavljao. Vojvoda od Yorka rekao je u priopćenju da želi "razjasniti činjenice" oko "bivše povezanosti ili prijateljstva" s američkim financijerom.  Kazao je kako je bila "pogreška" sastati se s Epsteinom nakon što je izišao iz zatvora 2010.

"Dok sam ga poznavao, viđao sam ga rijetko i vjerojatno ne više od jednom ili dvaput godišnje", rekao je princ.

"Bio sam u više njegovih rezidencija. U nijednom trenutku, tijekom ograničenog vremena koje sam proveo s njim, nisam vidio ili svjedočio ponašanju koje je, naposljetku, dovelo do njegova uhićenja i osude", dodao je.

Vojvoda je rekao da ima "ogromno suosjećanje" za sve koji su pogođeni Epsteinovim ponašanjem. Jedna od žrtava, Johanna Sjoberg tvrdi da joj je princ dirao grudi dok su bili u Epsteinovom stanu 2001., a druga Virginia Roberts tvrdi da je tri puta bila natjerana imati spolni odnos s princom - u Londonu, New Yorku i na privatnom Karipskom otoku u Epsteinovom posjedu.

Optužbe protiv Epsteina pojavile su se 2005., kada su roditelji četrnaestogodišnje djevojčice prijavili policiji na Floridi da je Epstein zlostavljao njihovu kćer u svojoj kući u Palm Beachu. Financijaš je tada optužen da je podvodio maloljetnice u svoje rezidencije na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005.

Epstein se na sumnjiv način nagodio s tužiteljima i priznao da je tražio maloljetnicu da postane prostitutka, a zauzvrat je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Godine 2010. je uvjetno pušten na slobodu. U srpnju 2019. Epstein je optužen za vođenje lanca elitne prostitucije u koji su bile uključene maloljetnice.

Suđenje se očekivalo iduće godine, a Epsteinu je prijetila kazna zatvora do 45 godina. Pronađen je mrtav u 10. kolovoza u Metropolitan Correctional Centeru, jednom od najsigurnijih američkoh zatvora, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u lipnju 2020.

Ovaj skandal u kojem se spominje i ime princa Andrewa ostavit će traga na ugled kraljevske obitelji i ovo nije prvi skandal s kojim se susreće kraljica Elizabeta i njezina obitelj, ali je jedan od većih. 

Princ Charles navodno je jako ljut na svog mlađeg brata jer ga je od početka upozoravao da se ne bi trebao družiti s Epsteinom i strahuje kako bi javnost mogla saznati i neke šokantnije podatke iz ove priče u kojoj se spominje i ime njegovog brata.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?