POSEBNA JE

Konstrakta ušla u povijest Eurovizije! Ovo se dogodilo prvi put otkad postoji natjecanje

12.05.2022.
u 15:00

Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta večeras će pokušati svoju zemlju uvesti u finale u drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije. Konstraktina pjesma i nastup po mnogočemu su posebni, a to je priznala i eurovizijska organizacija.  Biografski podaci Konstrakte i informacija o nastupu, kao i njezina izjava, mogu se naći na web stranici Eurovizije, a u njemu je izdvojena kao jedna od predstavnika s najintrigantnijim performansima ovogodišnjeg izdanja natjecanja. "Stihovi su na srpskom i latinskom jeziku, a ovo je prvi put u povijesti Eurovizije, da se zna", navodi se na stranici. 

Ovo je prvi put da pjesma sadrži latinski, a isto tako i da je u kombinaciji s nekim drugim jezikom. "Konstrakta nas vodi kroz tri minute glazbene meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde ljepote", piše na stranici.  "Ovo je pjesma o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, koja je zdravlje stavila kao najveću vrijednost. Trebao nam je kompulzivni aspekt tijekom pjesme, za koji smo odlučili da će biti pranje ruku. Mislim da inscenacija može utjecati, pogotovo kada se udubite u tekst. Imamo ovu izvedbu, s vremena na vrijeme i titlove, tako da bi se publika, nadamo se, trebala moći povezati", kazala je Konstrakta i pojasnila ulogu Meghan Markle u pjesmi. "Meghan Markle ovdje nije toliko važna, ali je predstavnica svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani. Još me nije kontaktirala, ali voljela bih da to čuje", priznala je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije