Ispraćaj Dragana Nikočlića

Mnogo će voda proći kroz Dunav i Savu dok se ne rodi takav mangup

14.03.2016.
u 16:45

Tijekom komemoracije pušteni su i djelovi filmova s Draganom i Darom Džokić koja je plakala dok je gledala kolegu na platnu

Na komemoraciju za Dragana Nikolića došli su mnoge kolege, poznanici i obožavatelji, među kojima su i srpski predsjednik Vlade Aleksandar Vučić, srpski ministar kulture i obrazovanja Ivan Tasovac te glumci Tanasije Uzunović, Lazar Ristovski, Dara Džokić, Seka Sabljić, Žarko Laušević, Dragan Bjelogrlić, Rade Šerbedžija i mnogi drugi.

Prvi govor držao je Branimir Brstina, direktor Ateljea 212. Sa suzama u očima, pričao je o svom pokojnom prijatelju Nikoliću, piše Kurir.

- Dragane, viteže naš, ima li netko tko te slušao, a da se nije grohotom nasmijao. Ima li netko tko te nije vidio samo jednom, a da se nije zaljubio. Taj bi bio sam na ovom svijetu, kazao je Brstina.

- Zapali pljugu, naruči crni džoni i pripazi nekad na nas ovdje, rekao je glumac Dragan Bjelogrlić koji je Dragana nazvao 'dobrim duhom čitavog naroda'.

Tijekom komemoracije pušteni su i djelovi filmova s Draganom i Darom Džokić koja je plakala dok je gledala kolegu na platnu. Nakon toga, govor je održao i Rade Šerbedžija.

- Svi smo se zaljubili u to njegovo lice spiritualan u crno bijelom filmu. To lice, između svijetla i tame sijalo je. Svaku ulogu je htio prikazati u jednostavnosti. Volio je život. Divna širina. Mnogo će voda proći kroz Dunav i Savu dok se ne rodi takav mangup kakv je bio Gaga, lav! Čovjek koga su svi voljeli, velike duše. Gago, rekao si mi da sam tvoj brat, ti si Gago brat svih nas - ispričao je Šerbedžija kroz suze.

Glumac Voja Brajović pročitao je pjesmu 'Amigo' Arsena Dedića, piše Blic.

- Noćne šetnje zimskim gradom, nepomično vrijede. Ostaju nedovršene naše vječne teme. Gluho svjetlo na raskršću, pornografski kino, sa strahom smo okusili i vodu i vino. Amigo...- citirao je Brajović te dodao: 'Igrat ćemo mi na nekom drugom mjestu'.

Nakon dirljivih govora, puštena je pjesma 'Floyjd', a posljednji pljesak trajao je 15 minuta.

Ovaj srbijanski glumački velikan je pokopan u Aleji zaslužnih građana.

Komentara 1

KO
korisnicc
10:04 15.03.2016.

Počivao u miru.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije