nakon dugo vremena

Kate Middleton prvi put nakon dijagnoze progovorila o svom stanju, pa otkrila i kada će se pojaviti u javnosti

14.06.2024.
u 20:21

Fotografiju koju je objavila snimio je fotograf Matt Porteous, a prikazuje je u blizini njezine kuće u Windsoru. Kate je u priopćenju istaknula da njezino liječenje dobro napreduje te da će se u subotu, sutra, pojavili na događanju Trooping the Color

Princeza od Walesa Kate Middleton javila se nakon dugo vremena te progovorila o svom zdravstvenom stanju i povratku u javnost. Princeza se oglasila preko službenih profila na društvenim mrežama te objavila jednu svoju fotografiju i poruku. Fotografiju koju je objavila snimio je fotograf Matt Porteous, a prikazuje je u blizini njezine kuće u Windsoru. Kate je u priopćenju istaknula da njezino liječenje dobro napreduje te da će se u subotu, sutra, pojavili na događanju Trooping the Color. Ovo će joj biti prvi javni nastup nakon što joj je otkrila da se bori sa zloćudnom bolesti.

"Oduševile su me sve poruke podrške i ohrabrenja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Williamu i meni je to doista pomoglo u teškim trenutcima", započela eje pa dodala da liječenje ide dobro, ali i ima dobrih i loših dana. "U lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru, ali u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite najbolje iskoristiti vrijeme. Moje liječenje je u tijeku i trajat će još nekoliko mjeseci. U dane kada se osjećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je uključiti se u školski život moje djece, provoditi vrijeme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i malo raditi od kuće", istaknula je pa najavila svoje prvo javno pojavljivanje.

"Veselim se što ću ovog vikenda sa svojom obitelji prisustvovati kraljevoj rođendanskoj povorci i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta", najavila je pa dodala i da to nije njezin potpuni povratak na posao. "Učim kako biti strpljiva, posebno s neizvjesnošću. Živim dan po dan, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da odvojim vrijeme potrebno za ozdravljenje. Hvala vam puno na razumijevanju i svima vama koji ste tako hrabro podijelili svoje priče sa mnom", istaknula je.

Nakon ove poruke oglasio se i kraljev glasnogovornik koji je istaknuo da je kralj oduševljen što princeza može prisustvovati sutrašnjim događajima, piše BBC. Inače, Trooping the Colour označava rođendansku zabavu monarha, a princeza će sudjelovati u povorci kočija sa svojom djecom i bit će u društvu obitelji i mahati s balkona Buckinghamske palače.

Podsjetimo, na isti način princeza se javila i u ožujku kada je otkrila da se povlači zbog liječenja. Kate je tada nakon izbivanja od javnosti tri mjeseca u videoporuci otkrila da se povlači zbog liječenja raka. Pojedinosti o raku nisu otkrivene, ali Kensingtonska palača kazala je tada da je uvjerena da će se princeza potpuno oporaviti. U princezinoj izjavi objašnjava se da kada je u siječnju imala operaciju abdomena, nije se znala da postoji rak. "Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja", otkrila je princeza.

Rekla je da misli na sve one koji su pogođeni rakom, dodavši: "Za sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molimo vas da ne gubite vjeru i nadu. Niste sami." Dodala je kako je oporavak od operacije dugotrajan i da joj je prioritet njezina obitelj.
"William i ja učinili smo sve što možemo da obranimo svoju obitelj i riješimo ovo privatno, zbog naše djece. Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je prikladan i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro", priznala je Kate Middleton ne skrivajući nadu za oporavak i ozdravljenje.

Palača je također komentirala da će princ William biti odsutan te da će sve vrijeme biti uz suprugu Kate i djecu. "Imati Williama uz sebe je također veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali i mnogi od vas. Oboma nam to puno znači", zaključila je Kate u emotivnom videu.

Dodajmo da je ova godina za kraljevsku obitelj vrlo teška, a malo prije nego je Kate otkrila kako se nosi s teškom bolesti, isto je učinio i kralj. Oboje su sada u postupku liječenja te su smanjili javna pojavljivanja i svoje dužnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije