veliki dan

Kao iz bajke: Princeza Eugenie se udala, došlo je 850 gostiju

Foto: Danny Lawson/Press Association/Pixsell
1/2
13.10.2018.
u 16:02

Za kraljevsku obitelj jučer je bio veliki dan. Princeza Eugenie (28) udala se za menadžera Jacka Brooksbanka (32) u kapelici St George. Na vjenčanje su pozvali 850 gostiju, dok se 100 tisuća ljudi gužvalo oko Windsora.

Jednosatni obred koji je počeo točno u podne po našem vremenu vodio je svećenik David Conner, piše 24sata.hr.

Princezu od skandala, kako je zovu mediji, do oltara je dopratio otac, princ Andrew (58). 

Mladenka je izabrala haljinu otvorenih leđa i ramena, a za nju se odlučila s razlogom. Eugenie je s 12 godina imala operaciju leđa koja je ostavila ožiljke, a ovom prilikom ih je ponosno pokazala.

Princeza Eugenie odlučila se za kraljičinu tijaru ‘Greville Emerald Kokoshnik’ iz 1919., a smaragd u sredini ima nevjerojatnih 93,7 karata. Raskošnu vjenčanicu dizajnirao je britanski dvojac Peter Pilotto i Christopher De Vos.

Uz članove kraljevske obitelji, uključujući kraljicu Elizabetu II. (92), princa Charlesa (69), princa Williama (36) i njegovu suprugu, vojvotkinju od Cambridgea Kate (36), pristigli su i svjetski celebrityji. 

Među prvim gostima koji su se pojavili je manekenka Pixie Geldolf (28) sa svojim suprugom Georgeom Barnettom (30), kao i komičar Jimmy Carr (46) i njegova supruga Karoline Copping.

Ovaj događaj nije propustila ni bivša djevojka princa Harryja (34), Chelsy Davy (32).

Sat vremena prije početka ceremonije, pojavila se i umjetnica Tracey Emin (55). 

Pjevačica Ellie Goulding (31) bliska je prijateljica kraljevske obitelji. Pjevala je princu Williamu i Kate Middleton na njihovom vjenčanju, a pozvana je i na Eugenijinu ceremoniju. 

Ni Robbie Williams (44), koji je prošlog mjeseca po treći put postao otac, nije odbio poziv. Došao je u pratnji supruge Ayde Field (39) i njezine majke Gwen. 

Došle su i glumice Demi Moore (55) i Cressida Bonas (29), a Cara Delevingne (26) pojavila se u crnom odijelu i kravati. 

Glumica srpskih korijena Holly Candy (35) i njezin suprug Nick (45) također su bili na listi uzvanika, kao i supermodel Naomi Campbell (48). Naomi se pojavila u elegantnoj crno sivoj kombinaciji brenda Ralph & Russo. 

Neki od gostiju su još glumica Liv Tyler (41) i njezin suprug Dave Gardner, pjevač James Blunt (44) koji je bliski prijatelj princeze Eugenie, nogometaš Jamie Redknapp (45). 

Iako se nisu pojavili među prvima, princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (37) pristigli su na ceremoniju. Meghan je na glavu stavila Givenchyjev šešir, a Harry je obukao klasično odijelo. Isto tako su stigle i Eugenijina majka Sarah Ferguson (58) i sestra princeza Beatrice (30). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije