Pjevač Zdenko Damjanović

Kad ne radim nove pjesme, odmaram uz svoja dva engleska galopera

zdenko
Foto: VL FOTO
1/2
20.01.2016.
u 07:00

- Lijepo je čuti da se jedna takva pjesma, pisana i rađena s toliko emocija, pjeva i u BiH i u matičnoj nam Hrvatskoj, i u brojnoj dijaspori, od Njemačke, preko Amerike, Kanade... kaže Damjanović o pjesmu "Šćepan križ"

‘Šćepan Križ mi uzeše, a tamo mi najdraže uspomene ostaše...’ Iako je od tih stihova prošlo dosta godina, Zdenko Damjanović po njima je i danas poznat. Bilo koja proslava hrvatskog naroda, osobito onih u iseljeništvu i onih koji se sjećaju s nostalgijom “Šćepan Križa” kod Stoca, kojeg je agresor očistio od Hrvata i uzeo ga pod svoje, ne može proći bez ovog hita. Uz njega, zasluge idu i Dariju Plevniku kao i HKUD Prenj, piše Večernji list BiH.
Velika nepravda
- Lijepo je čuti da se jedna takva pjesma, pisana i rađena s toliko emocija, pjeva i u BiH i u matičnoj nam Hrvatskoj, i u brojnoj dijaspori, od Njemačke, preko Amerike, Kanade... ‘Šćepan Križ’ je pjesma koja govori o jednoj istini, bolnoj istini, a napravljena je s puno ljubavi, one prema domovini, prema zavičaju, govori nam Damjanović. I u ovoj godini nastavit će raditi na novim pjesmama. Svjetlo dana ugledala je i pjesma ‘Granice nas dijele’, a Damjanović ističe da će uskoro objaviti još osam kantautorskih skladbi. On je i predsjednik HKUD-a Blaćani koje je organizator “Blaćanskog sila”. Prošle godine je održano 10. po redu “Blaćansko silo”, a impresivan niz Damjanović planira nastaviti i u ovoj godini. - Među najvećim mojim ljubavima je folklor i očuvanje tradicije Hrvata s ovih prostora. Na tom polju iznimno puno radim. Također, imam i svoje načine opuštanja i rekreacije. Radi se o uzgoju konja. Imam dva engleska galopera, priznaje nam ovaj hercegovački glazbenik. Uz sve, veliki je humanitarac. Gotovo da i nema događaja koji se za nekog organizira u Hercegovini, a da njemu ne nazoči Zdenko Damjanović.
Humanitarno djelovanje
- Cijeli svoj život djelujem humanitarno, a kad je bolest u pitanju i kada su u pitanju djeca, onda srce samo govori što treba napraviti. Nakon dobro urađenog humanitarnog projekta, bio glazbeni ili neki drugi, osjećam se zadovoljno, smireno... i sretan sam što mogu dio sebe dati kako bi i drugi bili sretni. Odrastao sam u kršćanskoj kući gdje su Bog i Crkva na prvom mjestu i to danas prenosim na četvero svoje djece, zajedno sa suprugom, kaže nam. Uz rad na novim pjesmama, Damjanović će nastaviti realizirati i svoje druge planove. Pripremam se za tradicionalno jahanje na konjima za Cvjetnu nedjelju prema svetištu u Međugorju, zajedno s drugim konjanicima. To će biti uvod u pripreme za tradicionalnu smotru folklora “Blaćansko silo”, kaže za kraj Zdenko Damjanović za Večernji list BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije