West Herzegowina Fest 2016.

Josip Mlakić: Važno je sudjelovati na ovom festivalu masovne kulture

31.07.2016.
u 08:00

Pod zvijezdama uz rijeku Lišticu završeno je 14. izdanje West Herzegowina Festa, svojevrsnog festivala masovne kulture, na kojemu je u službenoj konkurenciji nastupilo devet bendova iz BiH, RH i Srbije i prikazana 22 kratka filma, a u festivalskom fanzinu objavljene su 32 kratke priče autora iz BiH, RH, Crne Gore, Srbije i Slovenije, piše Večernji list BiH. Kao posebni gosti WHF-a 2016. pred tisućama mladih iz čitave Hercegovine pod otvorenim nebom zasjale su rock zvijezde. Članovi benda S.A.R.S. nastupili su na širokobriješkom festivalu i prije tri godine, a bili su oduševljeni novim pozivom i oduševili svoje hercegovačke obožavatelje novim hitovima.Popularni glumac Goran Bogdan, koji s Nikolom Galićem uspješno režira ovaj svojevrsni događaj masovne kulture, kazao je da ga čini presretnim to što je dio tima koji omogućuje mladim talentima iz svijeta filma, glazbe i književnosti da se predstave široj javnosti. Bogdana čekaju nove obveze u Zagrebu i Splitu, a mora “skoknuti” i do Londona radi novog filmskog projekta. Đelo Hadžiselimović po treći je put na WHF-u, ponovno kao član stručnog žirija u filmskoj konkurenciji, odabirao najbolje filmove.

- Na WHF-u se doista osjećam kao kod svoje kuće. Ponovno sam ovdje i dobro sam odabrao – kaže Đelo. Popularni pisac Josip Mlakić prvi je put na WHF-u.

- Oduševljen sam, puno toga me pozitivnoga iznenadilo na ovom festivalu masovne kulture. Sve je nekako spontano, prirodno, nema lažne glamuroznosti. Na ovom festivalu važno je sudjelovati, biti dio svega ovoga na bilo koji način. U književnoj konkurenciji našlo se pet-šest doista dobrih priča. Vrlo je važno da mladi pisci imaju kome poslati svoju priču i da im je netko hoće i može objaviti – kaže Mlakić, kojemu ovih dana iz tiska izlazi krimić “Majstorović i Margarita”, član žirija u književnoj konkurenciji. Ponovno se pokazalo da WHF na ledini pored Lištice ispod Brijega ne ide “malen ispod zvijezda”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije