POSVETILA SE SEBI

Jelena Đoković progovorila o problemima u braku: 'Bila sam frustrirana i anksiozna, to me uništilo'

Instagram
10.06.2021.
u 22:09

Također je rekla kako je neko vrijeme bila fokusirana samo na Novaka i njegove potrebe pa je sve rezultiralo frustracijom jer njene potrebe nikad nisu dolazile na red.

Jelena Đoković (34), supruga jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (34) progovorila je o drugoj strani medalje -  problemima sa kojima se suočavala u braku i načinima na koje pokušava da dovede svoj život u ravnotežu.

- Svaka prepreka sa kojom se suočimo nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoilaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi putovati, raditi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje djece i da im se moramo prilagoditi - rekla je Jelena za srpski Story i dodala: 

- O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvaćam da nije, da to svi trebamo raditi. Još učim kako voditi računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo što ponuditi drugima - rekla je Jelena, koja je poslije fakulteta u Italiji završila master i doktorat iz menadžmenta u Monaku. Zbog svega, kazala je kako je osjećala da se mora nadmetati s Novakom.

- Mislila sam da ne dobivam dovoljno priznanja koje zaslužujem, da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportaša, kako trebaju izgledati i  ponašati. Nekada me boljelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom - priznala je.

Također je rekla kako je neko vrijeme bila fokusirana samo na Novaka i njegove potrebe pa je sve rezultiralo frustracijom jer njene potrebe nikad nisu dolazile na red. 

- Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. Bila sam fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda je uslijedio period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla usmjeriti frustracije na njega jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram povesti računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram i sama biti dobro - kazala je Jelena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?