POVUČENI OSKAROVAC

Jedan od najboljih glumaca Hollywooda nakon četiri godine snimljen je u javnosti i teško ga je prepoznati

Daniel Day-Lewis
Foto: Profimedia
1/3
21.05.2023.
u 08:07

Prije šest godina najavio je kako odlazi u mirovinu i od tada se 66-godišnji Daniel Day - Lewis nije pojavljivao u javnosti i navodno se s obitelji preselio u mirno selo u Irskoj

Daniel Day-Lewis (66)  jedan je od najuspješnijih glumaca u povijesti Hollywooda, a 2017. godine donio je odluku kako odlazi u mirovinu te više neće snimati filmove. Povukao se tada iz javnosti i zadnji put je u javnosti viđen 2019. godine kada je snimljen u New Yorku u podzemnoj željeznici dok je pričao na mobitel. Četiri godine kasnije fotoreporteri su ga snimili ovih dana dok je sa suprugom bio na ručku u četvrti West Village u New Yorku. 

Povučeni oskarovac, snimljen je u New Yorku kako nosi crnu bejzbolsku kapu i upečatljivu plavu trenirku dok je razgovarao na telefon, a tog istog dana nešto kasnije snimljen je u žutim hlačama i sportskoj majici te sa šiltericom na glavi dok je sa suprugom Rebeccom Miller izlazio iz restorana.  Kada je prije šest godina najavio da se povlači iz svijeta filma nije otkrio točan razlog ove odluke.

-  Još ne znam zašto, jednostavno se tako nešto dogodilo u meni. Ne želim da se ovaj film povezuje s mojom odlukom da prestanem biti glumac jer se to jednostavno dogodilo tijekom snimanja: u meni se odjednom nakupila neka tuga. Godinama sam odbijao koristiti preofucanu riječ umjetnik, ali, eto, u meni se rodila umjetnička odgovornost. Moram vjerovati u vrijednost onoga što radim, moj posao mora biti životan, čak i neodoljiv. I kada je publika vjerovala u to, meni je bilo dovoljno. Ali sada više nije, poprilično filozofski objasnio je glumac u intervjuu za W Magazine. Nakon što se povukao iz Hollywooda, objavljeno je da se sa svojom obitelji preselio u malo selo u Irskoj. Lewis je osvojio tri Oscara u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri i uloge u filmovima "Moje lijevo stopalo", "Bit će krvi" i "Lincoln" su mu priskrbile zlatni kipić. 

Ovaj svestrani glumac ima razne interese i hobije, pa je tako u rodnom Londonu prije upisa na glumačku akademiju učio za drvodjelju jer je želio postati dizajner namještaja, što je samo jedna od njegovih strasti: za suprugu je napisao komediju, talentiran je slikar, jako dobar boksač (svladao boksanje za ulogu) i veliki je obožavatelj (i član) MotoGP-a, natjecateljskog turnira u motociklizmu. Prije šest godine je doživio i prometnu nesreću u kojoj je nakon sudara s vozilom hitne pomoći koja je prošla kroz crveno svjetlo slomio desnu ruku. Nestrpljiv po prirodi, sam je uklonio gips uz pomoć dva odvijača i noža za kruh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije