U 76. GODINI

Iznenada preminula zvijezda 'Monty Pythona'

30.12.2019.
u 19:30

Innes je pisao skečeve za Pythone, a sam se pojavio u filmovima "Brianov život" i "Monty Python i sveti gral", te posljednjoj sezoni Monty Pythona, nakon odlaska Johna Cleesea.

Neil Innes, engleski pisac, komičar i glazbenik, u javnosti poznati i kao "sedmi Python", preminuo je u 76. godini života. Glasnogovornik obitelji Innes kazao je kako nije bio bolestan, te kako je umro u snu u nedjelju. 

- S velikim žaljenjem moramo obavijestiti javnost o smrti Neila Jamesa Innesa koji je preminuo 29. prosinca 2019. godine. Izgubili smo prekrasnu, nježnu dušu čija je glazba dotakla mnoga srca i čiji nas je intelekt i potraga za istinom nadahnula. Umro je prirodnom smrću, bez upozorenja, i mislimo, bez puno boli - stoji u priopćenju. 

Innes je pisao skečeve za Pythone, a sam se pojavio u filmovima "Brianov život" i "Monty Python i sveti gral", te posljednjoj sezoni Monty Pythona, nakon odlaska Johna Cleesea. Bio je i autor njihovih songova, a s Pythonovcem Ericom Idleom osnovao je bend The Rutles, koji je djelovao kao parodija na Beatlese. 

- Zaprepašten sam iznenadnim odlaskom Neila Innesa. Jako drag čovjek, divan pisac i izvođač. Kad smo radili Pythone svaku večer sam slušao "Kako je divno biti idiot". Jako tužno - napisao je na Twitteru John Cleese, a od njega su se oprostile i brojne druge kolege poput Stpehena Frya, Charliea Brookera i drugih. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?